Stad breekt constructie rond fietsenstalling aan zwembad af om veiligheid te verhogen

De constructie verdwijnt, maar de fietsbeugels blijven staan van de fietsenstalling aan het Koningspark
Google Streetview De constructie verdwijnt, maar de fietsbeugels blijven staan van de fietsenstalling aan het Koningspark
Het dak van de fietsenstalling aan de overkant van het zwembad van Oostende wordt binnenkort afgebroken om de veiligheid te verhogen.

De constructie rond de fietsenstalling aan het Koningspark, aan de overkant van het zwembad van Oostende, zal binnenkort gesloopt worden. “Zonder het dak zal de politie het openbaar domein beter kunnen bewaken”, zeggen burgemeester Bart Tommelein en Björn Anseeuw. “Zo verhogen we de veiligheid voor onze fietsers. De camera’s kunnen door het dak namelijk geen beelden maken van de fietsenstalling. Dat zorgt voor heel wat diefstallen en een onveilige situatie voor wie daar zijn fiets stalt. De fietsbeugels zelf blijven staan, alleen de constructie errond wordt afgebroken. We willen ‘dé fietsstad in Vlaanderen’ worden en daar horen ook veilige fietsenstallingen bij”, vinden Tommelein en Anseeuw. Het vorige stadsbestuur had ook al plannen om de constructie af te breken. In augustus 2018 was er nog ongerustheid over plannen om de fietsenstalling af te breken, maar de stad liet toen ook weten dat alleen het dak zou afgebroken worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.