Spiekpietjes en sprookjesfiguren zijn terug

TOERISMEDIENST MIKT VOLOP OP KINDERPRET IN HERFSTVAKANTIE

Amy en Lucy luisteren naar het spannende verhaal van de Spiekpietjes in Fort Napoleon.
Benny Proot Amy en Lucy luisteren naar het spannende verhaal van de Spiekpietjes in Fort Napoleon.
Het begin van de herfstvakantie betekent meteen ook het startschot voor 'De Spiekpietjes' in het Fort Napoleon en de sprookjesfiguren van 'Er was eens' in het Leopoldpark. Toerisme Oostende pakt daarmee uit met ideale activiteiten voor jonge gezinnen.

Voor wie de Spiekpietjes nog niet kent: elk jaar rond de verjaardag van Sinterklaas verstoppen ze zich in huis of in de klas. Ze zijn de kleinste helpers van de sint en kijken mee of de kinderen lief of een beetje ondeugend zijn. Net als vorige jaren kan je in het Fort Napoleon een verhaal over de Spiekpietjes - gebaseerd op de boekenreeks van schrijfster en illustratrice Thaïs Vanderheyden - ontdekken. Dit jaar is dat 'Een heel jaar Spiekpietjes'. Kinderen komen te weten wat de kleine mannetjes het hele jaar door uitspoken. Daarna kunnen ze in de ondergrondse gangen een parcours afleggen om zo het Spiekpietjesdiploma te verdienen. Ze moeten over daken klimmen, door een smalle buis kruipen, over het stappen-schoentjes-parcours lopen, over boomstammen klauteren en pakjes gooien naar schoorstenen.

Het mobiele naaiatelier in het Leopoldpark tijdens de sprookjeshappening 'Er was eens'.
Benny Proot Het mobiele naaiatelier in het Leopoldpark tijdens de sprookjeshappening 'Er was eens'.

Oktoberfoor

Tijdens het eerste weekend kwamen al onmiddellijk heel wat bezoekers langs, zo ook Vicky Meesters met Amy en Lucy, haar twee dochters van 5 en 6 jaar. "We zijn een weekendje aan de kust en de meisjes hadden zelf gevraagd om naar de expo te komen. We zijn vorig jaar ook geweest en ze vonden dat heel leuk. Mijn dochtertjes vonden het nieuwe parcours tof, maar vonden het wel jammer dat ze niet meer konden zoeken naar de Spiekpietjes", vertelt mama Vicky. Het gezin heeft nog een bezoek aan de Oktoberfoor, open tot zondag 5 november, op de planning.

Elfjes en trollen

"Oostende is een leuke bestemming om met de kinderen naartoe te komen, omdat er zoveel te doen is." Zo was er afgelopen weekend ook de start van 'Er was eens'. Het is ondertussen een traditie dat het Leopoldpark tijdens de herfstvakantie niet enkel volloopt met kinderen, maar ook met magische wezens uit de sprookjeswereld: elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. Er zijn straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen. Doorlopend zijn er onder meer een doolhof, een kleiatelier, een zweefmolen en kindergrime. In de verkleedhoek kan je je omtoveren tot toverprinses, ridder of een andere sprookjesfiguur om daarna foto's te nemen in het sprookjesdecor.