Slachtoffer krijgt tattoo bij afrekening in drugsmilieu: dader (37) krijgt lichtere straf in beroep

Het Gentse hof van berope.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van berope.
Een 37-jarige Oostendenaar heeft in beroep in totaal 52 maanden cel gekregen, in eerste aanleg kreeg hij 5 jaar cel. De dertiger kreeg  40 maanden cel voor zijn rol bij een afrekening in het drugsmilieu. Steve V. deelde niet alleen klappen uit, hij bewerkte het slachtoffer ook met een mes en een tattoonaald. Daarnaast kreeg hij een celstraf van een jaar nadat hij agressief werd bij de   onderzoeksrechter en hij vluchtte voor een verkeerscontrole.

Drie mannen, waaronder V., trokken in de nacht van 21 op 22 mei 2016 richting de woning van C.R. in Oostende. “Op een dag is men het beu”, zei zijn advocaat Kris Vincke die een lichtere straf vroeg. “De vrouw was een dealer, maar ze verkocht geen drugs maar rommel. R. liet zich daarvoor zeer goed betaling. Mijn cliënt kocht er een halve kilo speed maar beseft dat het rommel is.”

Ze besloten haar een lesje te leren. R. werd vastgebonden op een stoel. Er werd geslagen en V. verwondde haar ook met een mes, haar ‘onderrug’ bewerkte hij met een tattoonaald. “Dat ze een tattoo heeft op haar kont en dat hij ze geplaatst heeft, dat zal wel”, zegt meester Vincke. “Maar dat zal niet in die omstandigheden gebeurd zijn.” Uiteindelijk gingen de verdachten aan de haal met 1.200 euro en een zak xtc-pillen. “Hij wou gewoon zijn geld terug.” De procureur-generaal in beroep vroeg de bevestiging van straf voor beide zaken, “Het is simpel. Jullie hebben geluk dat jullie niet vervolgd zijn voor foltering. Jij bent een blok agressie en als je begint ben je niet tegen te houden.” Het hof gaf de man uiteindelijk een lichtere straf, “Je hebt een serieuze korting gekregen”, zei de voorzitter na het voorlezen van het arrest. V. werd wel onmiddellijk aangehouden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.