Shoppingstad Oostende als voorbeeld op retailcongres van de Europese Commissie

Ilse Snick en schepen Charlotte Verkeyn
rv Ilse Snick en schepen Charlotte Verkeyn
‘Hoe krijg je de handelaars op één lijn en zorg je voor een sterke ‘retail community’?’ Dat is het uitgangspunt van het Retail Congres van de Europese Commissie dat op 16 mei in Boekarest plaatsvindt. Als enige Belgische stad, bij monde van het Economisch Huis, komt Oostende daar aan bod als ‘good practice’ of goed voorbeeld voor andere steden.

Het Economisch Huis werd gevraagd een uiteenzetting te geven van hoe sterk de impact kan zijn als handelaars samenwerken. Ilse Snick zal er de Stad aan Zee vertegenwoordigen en shopping in Oostende als troef extra in de verf te zetten. “Oostende heeft een mooie mix van ketens en originele boetieks, onze winkels in het kerngebied zijn altijd open op zondag en dat de shoppingstraten verkeersvrij zijn en pal aan zee liggen, is ook een voordeel. Maar wat vooral het verschil maakt is het enthousiasme waarmee de vele handelaars zich elke dag opnieuw inzetten om Oostende als winkelstad op de kaart te zetten”, zegt Ilse Snick. “Met die wil en inzet willen we nu een doorstart maken zodat de komende jaren nog sterker kan worden ingezet op het aantrekken van vernieuwende, hippe en trendy winkels voor heel Oostende. Want van een sterk geheel profiteert iedereen”, zegt schepen van ondernemen Charlotte Verkeyn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stan Vankoo

    Ik stel me vragen bij shoppingstad!!! Overal komen rommelwinkels!