Shoppen en dansen op muziek uit de vorige eeuw: dit zijn de tips voor het weekend!

Lei Day Knokke
Benny Proot Lei Day Knokke
Elke week zetten we enkele tips op een rij voor het weekend. Dit kan u de komende dagen verwachten in uw regio:

Erfgoeddag: Erfgoeddag wil ambachten en vakmanschap in de kijker zetten. Denk daarbij zeker niet alleen aan de bijna uitgestorven of museale ambachten, zoals mandenvlechten, stoelenmatten of scharen slijpen. Er is ook heel wat aandacht voor de ambachten van vandaag (en morgen), die dikwijls voortbouwen op eeuwenoude technieken die van generatie op generatie doorgegeven worden. Overal in de regio zijn activiteiten te beleven. Ze zijn terug te vinden op www.erfgoeddag.be 

Bruges Golden Years Music: het Entrepot in Brugge wordt zaterdagavond omgetoverd tot een tempel uit de goede oude tijd. Vanaf 21 uur is er enkel muziek uit de jaren ‘60, ‘70,’ 80 en ‘90. Zowel jong als oud kunnen er tot de vroege uurtjes uit de bol gaan. Kaarten kosten 12 euro aan de deur. Opgelet: toegang is enkel vanaf 18 jaar. 

Belle Epoque Shopping Day: Voor de vijfde keer pakt de Handelaarsbond Belle Epoque in Oostende uit met een Belle Epoque Shopping Day. Op zaterdag 27 april kan er volop worden geshopt in de handelszaken van de Belle Epoquewijk in de Alfons Pieterslaan. Bijna elke handelszaak neemt deel aan de Shopping Day samen met verschillende externe handelaars. Het is zeker de moeite om eens langs te komen. Ook aan animatie werd er gedacht. Zo zijn er springkastelen, haarkunstenaars, Workshop eenwieleren, steltlopers... en muzikale omlijsting. Op het plein aan de Sint-Jozefskerk is er een tentoonstelling van de kunstenaars uit de Belle Epoquewijk. De Belle Epoque Shopping Day vindt plaats van 10 tot 19 uur. Meer info: www.belle-epoquewijk.be

Lei Day: Op zondag 28 april viert Surfers Paradise in Knokke ‘Lei Day’, dit is een Hawaiaanse feestdag waarbij iedereen met een bloemenkrans om de hals meedoet aan een ceremonie dat zich op het water afspeelt. Een “Lei” is een Hawaiaanse bloemenkrans. Twee seizoenen geleden organiseerde de watersportclub dit evenement voor het eerst in samenwerking met Cultuur Knokke-Heist naar aanleiding van de Surf’s UP tentoonstelling in het Cultureel Centrum te Knokke-Heist. Alle deelnemers waren razend enthousiast zodat men hier een jaarlijkse traditie van maakt, surfen neemt in Knokke-Heist immers een belangrijke plaats in. Ook dit jaar weer worden alle surfers verwacht om tegen 16 uur al peddelend van wal te steken met hun surfplank en even verder op zee een grote cirkel te vormen. Nadien kan iedereen genieten van een live Dj tunes met Dj Red Rum en een echte beachBBQ. 

Wereld Tai Chi dag: Op de laatste zaterdag van april is het Wereld Tai Chi dag. Dan komen over heel de wereld mensen samen , om in de open lucht Tai Chi en Qi gong te beoefenen. Er wordt door een 10 tal leraren en hun groepen les gegeven. Dat is ook het geval in Oostende aan de Drie Gapers tussen 10 en 12 uur. Deelnemen is gratis. 

Wandeling door het Zwin: zaterdag om 14 uur en zondag om 10.30 uur en om 14 uur is het mogelijk om aan te sluiten bij een wandeling onder begeleiding van een gespecialiseerde natuurgids in het Zwin natuurpark in Knokke. Een Zwingids toont je het gebied op een ‘andere’ manier en vestigt je aandacht op alles wat je, afhankelijk van het seizoen, zeker moet gezien hebben in het gebied. De wandeling duurt ongeveer twee uur en kost 15 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.