Shop Bolts nieuw walhalla voor skateliefhebbers

Dave Jadin te midden van zijn shop Bolts.
Foto Timmy Van Assche Dave Jadin te midden van zijn shop Bolts.
In de Koningsstraat, dichtbij het Marie Joséplein, heeft Bolts haar deuren geopend.

Deze gloednieuwe shop focust enkel en alleen op skateboarden en biedt een knap aanbod aan planken, assen, maar ook kledij, zoals shoenen, kousen, shirts, sweaters en petten.


Manager is Dave Jadin, wiens broer Steve al langer een bekende shop heeft in de Alfons Pieterslaan.


"Wij vullen elkaar aan. Mijn broer richt zich ook op surfen, snow- en longboarden en zullen liefhebbers naar elkaar doorverwijzen", zegt Dave. "Maar wij focussen ons op het pure skaten. Zo bestaat ons schoenenrek enkel uit professionele, verstevigde schoenen. Behalve merken als Huf, Stance en Diamond bieden we ook een totale service aan. Als enige skateshop in Europa hebben we in samenwerking met het Amerikaanse merk Primitive een eigen skateplank. Verder lanceren we onze eigen drinkflessen, waarmee we skaters willen aansporen om meer water te drinken."


De winkel heeft een strakke, industriële look: stalen schoenrek, betonnen toog en houten vloer.


"Skateboarden is wint terug aan populariteit, onder andere omdat het een Olympische sport is geworden. Al is skateboarden eerder een lifestyle dan een sport", meent Dave.


Bolts is open van dinsdag tot zondag, van 11 tot 18 uur. Op zaterdag is de winkel open vanaf 10 uur, op zondag vanaf 14 uur. (TVA)