Schoten gelost met vuurwapen in station van Oostende, verdachte overmeesterd door politie

Het station van Oostende
Photo News Het station van Oostende
In het station van Oostende zijn woensdag in de late namiddag schoten gelost en brak paniek uit. Verschillende reizigers renden het stationsgebouw uit en de politie kwam massaal ter plaatse. 

Het zou gaan om een ontaarde discussie tussen twee mannen, geen onbekenden voor het gerecht. Een Bredenaar (20) schoot volgens het parket twee keer met een vuurwapen. Eerst werd gedacht dat het om een alarmpistool ging, maar dat blijkt niet zo te zijn. Bij het incident raakte weliswaar niemand gewond. De politie ging het station binnen met getrokken wapens en kon de man met het pistool overmeesteren. Intussen werd het stationsgebouw ontruimd en stelde de politie een perimeter in. 

De betrokkenen werden meegenomen voor verhoor. Het parket deelt mee dat de Bredenaar voor poging doodslag zal worden voorgeleid door de onderzoeksrechter.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joan Lute

    Waar gaat het toch heen met al dat toenemende agressie. Eerst die schoten en dan kom je om absoluut begrijpelijke redenen na een fijne dag Antwerpen met een pak vertraging om 21:20 toe blij bijna thuis te zijn totdat de deuren openden en de hel losbarste. Vele honderden vertrekkende passagiers afrikaanse of Jamaicaanse origine waren zo opgehitst en agressief dat ze met alle middelen duwen, trekken enz mensen beletten veilig af te stappen omdat ze geen minuutje konden wachten om op te stappen.

  • Wendy Veekemans

    Daar was ik en de kids gisteren juist voor het station. Was verschieten en de daver ging over heel ons lijf.