Schoolbus laat oliespoor achter van Oostende tot Blankenberge

Verschillende brandweerkorpsen zijn gisteren uren in de weer geweest om een oliespoor van 25 kilometer tussen Oostende en Blankenberge op te ruimen.

Ook de civiele bescherming van Jabbeke kwam ter plaatse om het spoor op te ruimen. Volgens de eerste vaststellingen begon het oliespoor om 17.45 uur op het Mariakerkeplein in Oostende, waar schoolbussen de kinderen oppikken en afzetten. Daarna liep het spoor over de Vredestraat, de Dokter Verhaegestraat, de Honoré Borgersstraat, de Torhoutsesteenweg, de Elisabethlaan, de Dokter E. Moreauxlaan en vervolgens de Kapelstraat en de Driftweg in Bredene. "Tot daar hebben wij het spoor opgeruimd", zegt kapitein Duinslaeger van de brandweer van Oostende.

Wie is verantwoordelijk

Het spoor liep verder door de Driftweg in De Haan tot in Blankenberge en Uitkerke, namelijk in de Ontmijnersstraat, Evendijk-West en de Willem Tellstraat. De hulpdiensten gebruikten een speciaal soort spoelmiddel om het oliespoor te verwijderen. De politie onderzoekt welke busmaatschappij verantwoordelijk is. Het duurde tot in de late avond voor alle hinder uiteindelijk geweken was. (BBO)