Scandinavisch eten en winkelen ineen

'MOOSE-OSTEND' OPENT DONDERDAG IN WELLINGTONSTRAAT

In de zaak kan je niet alleen lekker eten, maar ook allerlei leuke decoratiestukken kopen.
Benny Proot In de zaak kan je niet alleen lekker eten, maar ook allerlei leuke decoratiestukken kopen.
Saskia Defever opent donderdag haar conceptwinkel MOOSE-Ostend in de Wellingtonstraat. Je kan er niet alleen genieten van lekkere, Scandinavische gerechten, je kan meteen ook het servies kopen.

In MOOSE-Ostend zal je vanaf donderdag lekker en gezond kunnen ontbijten, lunchen of taart eten. Afgelopen weekend was er al een pre-opening en ook de buren mochten al eens komen proeven. Saskia serveert onder meer Scandinavische lekkernijen. "Het idee is eigenlijk ontstaan tijdens een weekendje weg. Ik heb 21 jaar bij de bank gewerkt en het was tijd voor iets anders. Ik wilde mijn twee passies combineren. Ik kook graag en ben graag met decoratie bezig. Als de kerstperiode eraan komt, zet ik de tafel al een week op voorhand klaar. Ik doe dat enorm graag", vertelt Saskia.

Saskia Defever in haar zaak MOOSE-Ostend in de Wellingtonstraat.
Benny Proot Saskia Defever in haar zaak MOOSE-Ostend in de Wellingtonstraat.

Taarten van mama

Ze heeft geen ervaring in de horeca, maar volgde wel enkele extra cursussen en heeft ook iemand in dienst genomen met veel horeca-ervaring. "Ik wil de start niet missen. Ik heb enorm lang en goed nagedacht over het concept en de invulling en ik wil dat het onmiddellijk goed zit." Op de kaart staan drie soorten ontbijten: een normaal ontbijt, een luxeversie en een typisch Scandinavisch ontbijt. Net voor de lunch kunnen gasten nog kiezen tussen Noorse tapas met gerookte makreel of zalm en zuiderse tapas. Er kan ook geluncht worden en in de middag staat er taart op het menu. "Mijn mama is verantwoordelijk voor de taarten. Alles wat geserveerd wordt in MOOSE-Ostend, wordt hier volledig zelf gemaakt."

Enkel winkelen kan ook

Saskia kreeg veel ondersteuning van Groep Versluys, die eigenaar is van het pand. "Mijn mama woont in het gebouw en toen ik over mijn plannen vertelde, stelde ze voor om de zaak in deze leegstaande ruimte te starten. Omdat het zo groot was, kwam het idee om horeca met decoratie te combineren. Er zijn twee decoratiehoeken waar mensen gewoon kunnen komen winkelen zonder iets te eten. Klanten kunnen ook komen eten en iets kopen wat ze mooi vinden. We kiezen voor kleine decoratiestukken waarbij gezelligheid en een warme sfeer vooropstaan. Het is een concept dat nog niet zo goed gekend is in Oostende, maar ik merk dat de mensen nieuwsgierig zijn."


Saskia koos bewust voor natuurtinten in de zaak. "Ik heb gekozen voor een gezellige, Scandinavische sfeer. Dat past hier ook wel in deze leuke wijk. We hebben bovendien een mooi zicht op het Thermae Palace."