Exclusief voor abonnees

Rusthuis moet zelf op zoek naar testen nadat overheid hulp weigert

NOCHTANS WAARSCHUWDEN ARTSEN VOOR GROTE UITBRAAK

Woonzorgcentrum De Boarebreker in Oostende noteerde veel Covid-19-gevallen op korte tijd en vroeg de Vlaamse overheid om extra testen voor zijn personeel, maar kreeg een njet. "Niet nodig", vonden ze bij het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Florian Van Eenoo Photo News Woonzorgcentrum De Boarebreker in Oostende noteerde veel Covid-19-gevallen op korte tijd en vroeg de Vlaamse overheid om extra testen voor zijn personeel, maar kreeg een njet. "Niet nodig", vonden ze bij het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Een woonzorgcentrum is begin mei zelf op zoek moeten gaan naar coronatesten voor zijn personeel omdat de Vlaamse overheid hulp weigerde. En dat terwijl de artsen vreesden voor een uitbraak. Die kwam er ook. Meer dan dertig mensen kregen corona en er vielen drie doden. Het verhaal is volgens insiders exemplarisch voor de sector. "Er zijn genoeg testen, maar er is geen strategie."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Eykens

  Dat krijg je als de leiders van ons land aan niemand verantwoording moeten geven en niet ontslagen kunnen worden, en dat is de spijtige waarheid.

 • Roland ANNYS

  klaarheid en duidelijke richtlijnen staan niet in het woordenboek van de huidige politiek. Politiek Belgie is ziek moeten zij niet eens in lock-down om te begrijpen wat er echt moet gedaan worden maar ja telkens met 7 of 8 beslissen is niet normaal - verdeel en heerst.

 • Lisette Nelissen

  Dit is een goed voorbeeld van hoe men om de haverklap van mening en strategie verandert in deze crisis . Ik vertrouw enkel nog mijn buikgevoel en gezond verstand. Ik heb geen vertrouwen meer in de politici noch in de zogenaamde experts. Sinds de exit ne ik ook de cijfers met een korreltje zout.

 • Johan Vervaeck

  Toch ongelooflijk hoe er met die woon-zorgcentra is omgegaan. Ze hebben er gewoon de zot mee gehouden. Voor mij ""nooit"" in een woon-zorgcentrum als ik niet dement wordt.

 • Paul Winters

  Opnieuw pijnlijk duidelijk dat de Vlaamse regering niet werk, snel terug naar een federaal leiderschap