Rita (62) plots werkloos nadat bakkerij ermee stopt, dus neemt ze de zaak zelf over

Evelien Markey, Rita Van Bogaert en Rudy Nelen
LBB Evelien Markey, Rita Van Bogaert en Rudy Nelen
Voor heel wat klanten was het zaterdagmorgen een leuk weerzien met Rita Van Bogaert in de bakkerij Stutjes & Teusjes. Fijnbakkerij Lieven sloot in februari de deuren omdat er niet genoeg personeel was. Rita werd werkloos na vijf jaar in de bakkerij gewerkt te hebben. Omdat ze nog altijd geen werk gevonden had, besloot ze om zelf het heft in handen te nemen. “Ik was het beu om telkens te solliciteren en te voelen dat ze mij te oud vonden. Hier heb ik weer sociaal contact.”

Niet alleen Rita glunderde achter haar toonbank, ook heel wat klanten waren duidelijk opgelucht dat het brood van fijnbakkerij Lieven en hun vertrouwde verkoopster opnieuw achter de toonbank staan. “Ik was al enkele maanden werkloos en ik had al enkele sollicitaties gedaan. Ik ben 62 jaar en ik kreeg heel wat vragen over mijn leeftijd. Bij de laatste sollicitatie in een winkelketen merkte ik ook dat je totaal geen sociaal contact had met de klanten omdat er gewoon geen tijd voor is. Er kwam toen ook een bericht op facebook dat er gedurende een week geen bakkerij open was op de vuurtorenwijk. Dat gaf de doorslag om een mail te sturen naar mijn voormalige werkgever”, blikt Rita terug. 

Thuiskomen

Een beslissing die ze zich duidelijk niet beklaagt. “Ik ben blij dat ik hier terug ben. Het voelt als thuiskomen. Ik ben elke dag open, behalve vrijdag, van 6.30 tot 14 uur en in het weekend helpt mijn man Rudy mee in de zaak. Ik vind het alweer heerlijk om eens te praten met de mensen.” 

Rita huurt het pand van haar voormalige werkgever en ze neemt ook het brood en de patisserie af bij de fijnbakkerij. “Ik verkoop dezelfde producten als vroeger, maar heb ook wat uitgebreid met warme snacks en Turks brood. Daar was redelijk wat vraag naar.”

“Niet getwijfeld”

Evelien Markey van Fijnbakkerij Lieven was heel blij met het initiatief van Rita. “Toen ik een mail kreeg van Rita om het pand te huren, heb ik geen seconde getwijfeld. Ons doel is om meer te werken met zelfstandige mensen. Ze zijn heel gedreven en ze weten wat hun klanten willen. We hebben zelf nog vijf eigen winkels en we leveren producten aan een tiental bakkerijen in West-Vlaanderen. Voor ons is dat een meerwaarde omdat ik niet overal kan zijn om alles in goede banen te leiden. Je ziet ook dat de klanten blij zijn om Rita terug te zien. Gisteren was er zelfs een buurtbewoner die even stopte om te zeggen dat hij nog maar één nacht moest slapen voor het zover was. Dat is toch de beste voldoening die je kan krijgen?”
55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rita VB

  Hoi hoi, Bedankt iedereen voor de aanmoedigen en bezorgdheden, ik weet heel goed waar ik aan begin heb me goed laten informeren, ook wat het pensioen e.d. aangaat ,ben me er van bewust dat de wetten en regeltjes door de overheid nogal veranderlijk zijn , binnen enige jaren is het waarschijnlijk weer heel anders , Ga daar niet op wachten ,doe gewoon wat ik voel wat ik moet doen ,,dus ja ikke happy ,,iedereen happy ,, Vele groetjes Rita Van Bogaert ,

 • Tomy Segers

  Ik woon in de buurt en nu zijn er hier drie bakkerijen in een straal van ongeveer 200 a 300 meter. Maar 't is wel een goeie bakkerij

 • Anny Bollens

  Moedige dame, die niet thuis wil zitten! Hopelijk heeft ze er geen spijt van! Zien wat voor pensioen ze zal krijgen! En belastingen?

 • Sonja Makelberge

  Proficiat ,ik duim voor je !!!

 • Filip Huybrechts

  Eindelijk terug ons vertrouwde Country broodje terug. Zeker eens proberen mensen.