Restaurant Chez Paulette verhuist deze zomer naar rooftopbar van Grote Post

David Meert en Laurence Van Cauter (vooraan) werken samen met Frédéric Lamque van Chez Paulette voor de Gastrobar Panorama met prachtig zicht over het park
LBB David Meert en Laurence Van Cauter (vooraan) werken samen met Frédéric Lamque van Chez Paulette voor de Gastrobar Panorama met prachtig zicht over het park
Nu het mooi weer wordt, kijken opnieuw heel wat mensen verlangend uit naar het terrasje op de bovenste verdieping van De Grote Post. Je hebt er immers een prachtig zicht over de stad en het Leopoldpark. Op vrijdag 31 mei is het zover. Dit jaar pakken Laurence en David van het Cultuurcafé uit met een culinaire coalitie met Fréderic Lamquet van restaurant Chez Paulette.

Hij sluit drie maanden zijn restaurant om zijn gerechten te serveren op de rooftopbar van De Grote Post. “Wij waren aanvankelijk op zoek naar iemand die de keuken kon leiden. Zelf zijn we klant bij Chez Paulette en fan van de keuken van Fréderic. Zo is het idee ontstaan om aan hem te vragen om samen te werken”, licht Laurence Van Cauter toe. De Frans-Belgische keuken en het concept van Chez Paulette blijven behouden onder het motto als het goed is, waarom veranderen? “Ik wilde de opportuniteit van het grote terras niet laten liggen. Zelf heb ik geen terras omdat er amper zon is in de Madridstraat. Voor mijn klanten is het bovendien niet zo ver.”

Mooi weer

Het terras gaat pas open bij mooi weer. “Het moet weliswaar geen volle zon zijn, vooral de wind speelt een rol. We zullen ’s morgens telkens via sociale media en een bord buiten laten weten of de panoramabar open is of niet. We zijn telkens doorlopend open van 12 tot 24 uur. De keuken is open van 12 tot 14.30 en van 17.30 tot 21.30 uur open. Tussendoor is er een aparte kaart. Er wordt een loungegedeelte ingericht waar je met een drankje kan genieten van een vieruurtje of apero met tapas.” Reserveren zal enkel telefonisch kunnen de dag zelf via 0496/25.84.88. De rooftopbar blijft open tot 1 september, dan keert Fréderic Lamquet terug naar zijn vertrouwde keuken in de Madridstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.