Recup Art Factory Galery opent de deuren: “Milieu, recuperatie en sociale interactie staan centraal”

OOSTENDE - Eva Kerremans en kunstenaar Maxence Finet in Recup Art Factory Galery.
TVA OOSTENDE - Eva Kerremans en kunstenaar Maxence Finet in Recup Art Factory Galery.
In de Koningsstraat opent op donderdag 1 augustus de Recup Art Factory Galery, een initiatief van Eva Kerremans en kunstenaar Maxence Finet. “Recuperatie vormt de rode draad, we brengen zowel high art als low art”, legt Eva Kerremans uit. Iedereen is welkom om er een kijkje te nemen.

Het milieu, recuperatie en sociale interactie: het zijn slechts enkele kernbegrippen waarmee Eva Kerremans haar nieuw project Recup Art Factory omschrijft. In de Oostendse Koningsstraat opent ze donderdag deze galerij samen met kunstenaar Maxence Finet. Eva Kerremans ziet zichzelf in de rol van curator. “We zijn veel meer dan een galerij. Je kan ons nog het best omschrijven als een recuperatieatelier. Onze eerste expo heeft als thema ‘relational recup aesthetics’. We blijven hierbij niet in één specifiek vakgebied. Een kunstenaar kan zowel video-artist, dj als schilder zijn. Denk maar aan Nick Cave, die schrijft boeken, maakt muziek en heeft zijn eigen kledij. Van mode kun je de vraag stellen: is het enkel kledij, maar ook kunst? Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor interieur en design’, weet Eva.

‘Bruxelles à la mer’

Met de Recup Art Factory mikt ze op een breed publiek. “Iedereen is hier welkom. Zowel kunstkenners die speciaal hiernaartoe komen als toevallige passanten. We willen sociaal interactief zijn. Zo zullen we ook workshops voorzien naar scholen toe. Wekelijks plannen we een evenement in de galerij”, vervolgt ze. De keuze voor Oostende was heel bewust. “Oostende is een bruisende kunststad. MuZee brengt interessante tentoonstellingen en het is de bakermat van Ensor en Spilliaert. Oostende is een goeie uitvalsbasis: het is een beetje Bruxelles à la mer - Brussel aan zee. We zitten hier goed’, is ze overtuigd.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • veerle meskens

    Veel succes Eva! Ben fier op je.... Ik ga zeker eens passeren! Maar 1/8 zal wellicht niet lukken