RECENSIE. Brasserie ‘Le Vieux Port’

Brasserie Le Vieux Port
TVA Brasserie Le Vieux Port
In april vorig jaar opende met brasserie ‘Le Vieux Port’ een nieuw eetadresje bij de historische Royal Yacht Club van Oostende. Daarvoor was hier de befaamde Harbour’s Kitchen gevestigd. Kan Le Vieux Port haar voorganger overtreffen?

De ligging van de zaak is uniek: je hebt er een prachtig uitzicht over de havengeul. Vooral de zonsondergang is hier een waar spektakel. Helaas waren renovatiewerken aan het buitenterras bij ons bezoek nog niet klaar. De uitbaters mogen wel werk maken van betere affichering en naamsbekendheid. Was het niet omdat we de streek kennen, zouden we nooit geweten hebben dat hier een restaurant gevestigd was. Geen bordje, geen logo en ook op het internet leveren zoekacties naar ‘restaurant bij yachtclub’ weinig resultaat op. Het interieur is authentiek met talloze verwijzingen naar het zeil- en vissersleven. Minder enthousiast zijn we over de achtergrondmuziek: een veel te drukke radiozender met goedkope pop- en dansmuziek uit het slechtere sfeercafé. 

Brasserie Le Vieux Port: de huisgemaakte garnaalkroketten. Eén ervan telde vanbinnen nog een bevroren garnaal. Zonde, want qua smaak waren de kroketten best oké.
TVA Brasserie Le Vieux Port: de huisgemaakte garnaalkroketten. Eén ervan telde vanbinnen nog een bevroren garnaal. Zonde, want qua smaak waren de kroketten best oké.
Brasserie Le Vieux Port: de bisque was behoorlijk pikant. De croutons werden beter apart geserveerd in plaats van al in het bord.
TVA Brasserie Le Vieux Port: de bisque was behoorlijk pikant. De croutons werden beter apart geserveerd in plaats van al in het bord.

We beginnen de avond met een behoorlijke mojito (8 euro), die evenwel iets te veel spuitwater bevatte. We krijgen er een smakelijk hapje van witloof, garnaaltjes en gerookte zalm bij. Als voorgerecht kiezen we voor de bisque met garnalen (8 euro) en huisgemaakte garnaalkroketten (14 euro). We moesten hier echter veertig minuten op wachten. Akkoord, zowel in de keuken als in de zaal stond slechts één medewerker, maar gezien er amper een zestal tafeltjes bezet waren, leek dit toch een lange wachttijd. Qua smaak zaten de gerechtjes nipt goed. We waren wel teleurgesteld dat er in één van de kroketten nog een bevroren stukje zat. Ook de croutons bij de pikante bisque waren zompig en compleet overbodig. Een goed stuk rustiek brood was hier voldoende geweest. Onze hoofdgerechten waren twee specialiteiten van het huis: de griet à la meunière (31 euro) en de Angus-hamburger (19,5 euro), telkens met frietjes. Hier moesten we gelukkig niet lang op wachten. De griet was goed gebakken, maar té gepeperd. De burger was dan weer een uit de kluiten gewassen ‘dubbeldekker’: twee stukken vlees van elk 150 gram, sneetjes spek en laagje kaas. Dit zou in het betere burgerrestaurant niet misstaan, al was het broodje op zich gewoontjes. 

Brasserie Le Vieux Port: de Angus-burger was een stevig exemplaar van zowat 300 gram vlees.
TVA Brasserie Le Vieux Port: de Angus-burger was een stevig exemplaar van zowat 300 gram vlees.

We besloten de avond met een degelijke crème brûlée (8 euro), netjes afgewerkt met een aardbei en besjes. Toch werden we bij Le Vieux Port allerminst van onze stoel geblazen. Jammer, want deze zaak heeft een enorm potentieel. Kleine details halen de score naar beneden. Toch willen we positief besluiten en de zeer vriendelijke bediening onderstrepen. Zo kregen we als afsluiter een glaasje limoncello van het huis.

Sterren: 3/5

Bediening: 8/10

Eten: 6/10

Comfort: 7/10

Dokter Eduard Moreauxlaan 2, 8400 Oostende

Tel.: 0472/95.10.96.

Open van woensdag tot en met zondag tussen 11 en 22 uur

Voorgerecht: 5-13 euro

Hoofdgerecht: 11-31 euro

Dessert: 5,5-10 euro
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.