Profvoetballer Yassine El Ghanassy tekent beroep aan tegen jaar cel: “Hij heeft al jaren rijverbod, 25.000 euro aan boetes en is z’n Porsche van 110.000 euro al kwijt”

Yassine El Ghanassy (28) pleegde de meeste inbreuken met z’n Porsche, die intussen verbeurd verklaard is.
RV/Belga Yassine El Ghanassy (28) pleegde de meeste inbreuken met z’n Porsche, die intussen verbeurd verklaard is.
Profvoetballer Yassine El Ghanassy (28) wil in beroep een mildere straf krijgen dan het jaar cel dat hij kreeg voor een zoveelste verkeersovertreding. De gewezen flankaanvaller van AA Gent en KV Oostende vindt dat hij al genoeg gestraft is. “Hij heeft al jaren een rijverbod, heeft in totaal al 25.000 euro aan boetes én is z’n Porsche van 110.000 euro ook al kwijt.”

El Ghanassy was vrijdagmorgen zelf niet aanwezig in de Brugse correctionele rechtbank. De flankaanvaller speelt tegenwoordig voor het Saoedische Al-Raed en kreeg geen toestemming van zijn trainer om naar Brugge te reizen. “Morgen (zaterdag, red.) staat immers een wedstrijd op het programma”, pleitte zijn advocaat Michel Maus. De raadsman hield voor de beroepspolitierechtbank een vurig pleidooi om zijn cliënt te doen ontsnappen aan het jaar cel dat hij in september vorig jaar kreeg in eerste aanleg. Op 5 mei 2017 werd El Ghanassy vlak bij het politiekantoor in de Alfons Pieterslaan in Oostende betrapt terwijl hij achter het stuur van zijn Porsche aan het bellen was. De politie zette hem aan de kant en stelde vast dat de voetballer reed zonder geldig rijbewijs. Hij had nog een rijverbod lopen. 

El Ghanassy stapelde de voorbije twee jaar de veroordelingen voor de politierechtbank op. “Telkens ging het om kleine overtredingen waarbij hij z’n minnelijke schikking niet betaalde”, aldus zijn advocaat. “Mijn cliënt zegt dat hij die boetes nooit ontving. Hij kampt al lang met adresproblemen. Toen hij nog voor Nantes speelde, was zijn officieel adres bijvoorbeeld in Noord-Frankrijk. Dat werd gemeld aan het parket, maar die hielden daar geen rekening mee. Uiteindelijk moest mijn cliënt elke veroordeling via de media vernemen, waardoor ze zich bleven opstapelen. Hij zit nu ver weg en zal in België niet meer met de wagen rijden. Ik vraag me af wie gebaat is met een gevangenisstraf.” 

De procureur benadrukte dat El Ghanassy bij elke verhuis zelf zijn adreswijziging had moeten aangeven. Uitspraak op 22 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.