Profvoetballer Yassine El Ghanassy ontsnapt in beroep alsnog aan 1 jaar cel

De Porsche van Yassine El Ghanassy werd eerder al verbeurd verklaard.
RV/Belga De Porsche van Yassine El Ghanassy werd eerder al verbeurd verklaard.
Profvoetballer Yassine El Ghanassy (28) is in beroep ontsnapt aan een gevangenisstraf van 1 jaar voor een zoveelste verkeersovertreding. De gewezen flankaanvaller van AA Gent en KV Oostende komt weg met een jaar rijverbod en 8.400 euro boete.

El Ghanassy speelt tegenwoordig voor het Saoedische Al-Raed en was vrijdagmorgen niet aanwezig in de Brugse rechtbank om zijn vonnis te aanhoren. De flankaanvaller vroeg een mildere straf dan de 1 jaar cel die hij in september vorig jaar kreeg in eerste aanleg. Op 5 mei 2017 werd El Ghanassy vlakbij het politiekantoor in de Alfons Pieterslaan in Oostende betrapt, terwijl hij achter het stuur van zijn Porsche aan het bellen was. De politie zette hem langs de kant en stelde vast dat de voetballer reed zonder een geldig rijbewijs te hebben. Hij zat nog een rijverbod uit na een eerdere veroordeling. El Ghanassy stapelde de voorbije twee jaar de veroordelingen voor de politierechtbank op. Eerder werd z’n Porsche van 110.000 euro al verbeurd verklaard. 

Kleine overtredingen

Volgens zijn advocaat ging het telkens om kleine overtredingen. “Mijn cliënt betaalde z’n minnelijke schikkingen niet, waardoor de zaken toch voor de politierechtbank kwamen. Hij ontving de boetes niet, omdat hij de laatste jaren vaak van ploeg verwisselde. Uiteindelijk moest mijn cliënt elke veroordeling via de media vernemen, waardoor ze zich bleven opstapelen. Hij zit nu ver weg en zal in België niet meer met de wagen rijden.” De politierechter in beroep schold de gevangenisstraf voor El Ghanassy vrijdagmorgen kwijt. “Het rijverbod van één jaar is gepast om betrokkene er eindelijk toe aan te zetten uitspraken van de rechtbank rigoureus na te leven.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hendrik Vandaele

    De enige straf die er toe doet wordt hem kwijtgescholden , de andere raken zijn koude kleren niet .

  • Albert Hendrix

    Als ge maar bekend zijt of rijk ,classe justitie noemt met dat.

  • Vaneylen Pierre

    Dergelijke mensen hebben een voorbeeldfunctie, doch blijkbaar werkt het averechts bij't gerecht.