Politieman werkonbekwaam door agressieveling die vrouwen lastigvalt

Het Wapenplein in Oostende.
Benny Proot Het Wapenplein in Oostende.
In Oostende zijn dinsdagavond twee politiemannen gewond geraakt tijdens een interventie op het Wapenplein. Een man die vrouwen lastig viel, keerde zich prompt tegen de opgeroepen agenten.

Volgens politiecommissaris Carlo Smits werden de patrouilles iets voor 22 uur opgeroepen. Een 40-jarige man uit Gistel viel verschillende vrouwen lastig. “Onmiddellijk bij aankomst van de patrouille viel de man de collega’s zowel verbaal als fysiek aan. Hij werd overmeesterd en overgebracht naar het commissariaat. Tijdens de overbrenging beschadigde hij ook nog de binnenzijde van het dienstvoertuig”, aldus de commissaris. De man werd aangehouden. “Betrokkene zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechtbank. Twee politiemensen raakten gekwetst. Een van hen is een tijdje arbeidsonbekwaam”, besluit hij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • baes filip

    het word tijd voor veel meer blauw op straat meer budget voor politie en carte blanche voor die mannen