Politie vraagt (nog eens) om zeehonden op strand met rust te laten

Zeehonden komen vaak op het strand om uit te rusten.
BELGA Zeehonden komen vaak op het strand om uit te rusten.
De politie van Oostende herhaalt nog eens haar oproep om zeehonden op het strand met rust te laten. Zaterdag liepen bij hen opnieuw verschillende meldingen binnen.

Het is de voorbije maanden een veel voorkomend probleem in Oostende: wandelaars op het strand merken een zeehond op en bellen ongerust de hulpdiensten. De politie vroeg al meermaals om de dieren gewoon met rust te laten en herhaalt die oproep tijdens het paasweekend nog eens. Zaterdag liepen bij hen immers weer enkele ongeruste telefoontjes binnen. “Een zeehond op het strand betekent niet meteen dat het dier gewond is. Meestal is het gewoon aan het rusten”, stelt de politie. De zeehonden op het strand trokken ook zaterdag heel wat kijklustigen. Telkens ging een politiepatrouille ter plaatse om het publiek te verwijderen. Lees hieronder nog eens hoe je een gezonde en zieke zeehond van elkaar onderscheidt. 

Deze informatieborden zijn nog te weinig bekend bij de wandelaars.
Foto RV Deze informatieborden zijn nog te weinig bekend bij de wandelaars.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.