Parkeerplaats kopen? Aan de kust betaal je
het meest

Benny Proot
Wie een parkeerplaats wil kopen, moet daarvoor aan de kust het diepst in de buidel tasten. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van het Notariaat (Fednot)

De duurste gemeente om een parkeerplaats te kopen, is met voorsprong Knokke-Heist. Daar betaal je gemiddeld 57.700 euro, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen 31.305 euro is. Verder in de top tien staan nog opvallend veel kustgemeenten, zoals respectievelijk Nieuwpoort, Blankenberge, Oostende, Koksijde, Middelkerke, De Panne en De Haan. De twee andere gemeenten in de top van het klassement, zijn Elsene en Brussel-stad. “Het aanbod aan onze kust is beperkt en de vraag blijft er bijzonder groot”, legt woordvoerder Bart van Opstal van Notaris.be uit. Al merkt hij op dat mensen zich steeds vaker laten leiden door de aanwezigheid van openbaar vervoer bij de aankoop van vastgoed aan zee. Het zijn de hoge prijzen aan zee die het gemiddelde in Vlaanderen doen stijgen, waardoor het hoger ligt dan Wallonië en Brussel. Een vergelijking tussen de provinciesteden leert dat Brugge (30.936 euro), Aarlen (29.800 euro) en Leuven (29.614 euro) als duurste naar voren komen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.