Exclusief voor abonnees

Ouders krijgen na vijf jaar aanmaning voor onbetaalde schoolfactuur van... 3 euro

Timmy Van Assche
Onbetaalde schoolfacturen vormen een probleem in het onderwijs, maar in Oostende lijkt een school nu wel heel ver te gaan om een onbetaalde factuur van – hou u vast – 3 euro te innen. Het bedrag dateert bovendien al van 5 jaar geleden, want de zoon van Guy Milh gaat ondertussen al zo lang niet meer naar het Atheneum Pegasus, dat ondertussen Athena heet. Guy weigert het bedrag te betalen, omdat de verjaringstermijn voor schoolfacturen een jaar is. Bij scholengroep Stroom zegt directeur Chris Vandecasteele dat er geen rekening gehouden wordt met verjaring.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emile De Smedt

  Is me wat met. Een school vermoedelijk verstandige mensen moeten wel verschil kennen tussen 3euro en schrijfkosten.Doet me denken aan broer zaliger.Na afzwaaien legerdienst kreeg hij later per aangetekend schrijven aanmaning 10 franken soldij terug te storten.Hadden die reuze som te veel betaald aan de piot.

 • Paul Philippaerts

  Het is niet omdat een schuld verjaart is dat je geen schuld meer hebt. Maar inderdaad 3 euro het kost meer om een brief te schrijven om het te vragen.

 • karl van dyck

  En met papierwerk en zulke futuliteiten kunnen onze scholen & ambtenaren zich bezig houden. En daarvoor kunnen ze nog iemand tewerkstellen.