Oude woonwagen volledig uitgebrand: opnieuw brandstichting in Stene-Dorp

Naast de brandende woonwagen werden potten verf als brandversnellers gevonden.
Bart Boterman Naast de brandende woonwagen werden potten verf als brandversnellers gevonden.
Op de Sandershoeve in Stene-Dorp is in de vooravond een woonwagen uitgebrand. Het gaat hoogstwaarschijnlijk opnieuw om brandstichting. Er werden brandversnellers gebruikt en getuigen zagen enkele jongeren wegrennen. 

Het was de verantwoordelijke van de naastgelegen zelfpluktuin die woensdagavond rond 18.30 een rookpluim en vlammenzee opmerkte. Hij verwittigde de brandweer en kort daarna ook de politie. “Ik zag namelijk drie jongeren wegrennen, twee jongens en een meisje. Ze probeerden zich eerst te verstoppen”, vertelt de man. De brandweer bluste het vuur en de politie hield een klopjacht. Het is voorlopig niet duidelijk of de jongeren zijn gevat. 

Bij de woonwagen werden enkele geopende potten verf gevonden, wat op brandstichting wijst. “De jongeren zijn vandaag bovendien opnieuw binnengebroken in de schuur. Die dient als opslagplaats voor de zelfpluktuin. Ze hebben vandaag ook verf en graffiti aangebracht en alle ajuinenplanters in het rond gegooid. Dit moet echt stoppen. Het is de zoveelste keer dat er vernielingen worden aangebracht”, aldus de verantwoordelijke van de zelfpluktuin. De Sandershoeve in de Stenedorpstraat, beschermd erfgoed vanwege het typische polderzicht, is eigendom van vzw Symbiosis. Die plant er binnen afzienbare tijd het co-housingproject ‘De Living’, in samenwerking met de Stad Oostende.

Niet de eerste brandstichting

De jongeren zijn niet aan hun proefstuk toe. Op maandag 1 april werd eveneens brand gesticht in Stene, namelijk in een caravan bij een schapenstal in de Schorredijkstraat, amper 200 meter van de Sandershoeve verwijderd. Ook toen zagen getuigen drie jongeren weglopen. 

De Sandershoeve in Stene-Dorp.
Benny Proot De Sandershoeve in Stene-Dorp.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.