Ostend Beach viert straks jubileum: 3 dagen, ruim 100 artiesten en meer dan 15.000 bezoekers

De opbouw van Ostend Beach is in volle gang
Benny Proot De opbouw van Ostend Beach is in volle gang
Van vrijdag tot en met zondag palmt dancefestival Ostend Beach het Klein Strand in. Voor de tiende keer al. Er worden meer dan 15.000 feestvierders verwacht die helemaal loos gaan op de beats van meer dan honderd internationale artiesten. Opvallend: de organisatoren willen hun festival ook internationaal uitbouwen. 

Ostend Beach begon destijds als een grote strandfuif, maar is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de internationale festivalkalender. Twee jaar geleden werd Ostend Beach geroemd als beste strandfestival ter wereld. Voor de tiende editie halen de organisatoren alles uit de kast. Het festival duurt voor het eerst drie dagen. “Op vrijdag ligt de focus op urban music, wat eerder het jongere publiek zal lokken. Met dagticketprijzen van amper 20 euro loopt de verkoop voor de vrijdag als een trein”, zeggen organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens. Headliners zijn Jebroer en Lil’ Kleine. Op zaterdag wordt eerder mainstream muziek gedraaid. Opvallende namen zijn ongetwijfeld MATTN, DiMaro, Yves V en Marco Bailey. De affiche op zondag moet vooral het oudere publiek bekoren met Cherry Moon Legends, Mike Push, Fred Hush, Deborah De Luca en natuurlijk de dj-set van Faithless als afsluiter.

Gemiddelde leeftijd: 31

In totaal staan meer dan honderd lokale, nationale en buitenlandse dj’s op de planken. “Omdat we zo’n gevarieerd programma presenteren, lokken we een heel breed publiek", vervolgen Jan en Kevin. “Wie een combiticket koopt, krijgt ook elke dag iets anders voorgeschoteld. Anderzijds zijn er ook bezoekers die specifiek een ticket voor één bepaalde dag kopen.” Leuk weetje: de gemiddelde leeftijd van de festivalgangers was in 2018 nog 31 jaar, maar kan dit keer wat lager liggen door de programmatie op vrijdag. Zowat 98 procent van de tickets zijn al verkocht, alle vipkaarten zijn zelfs al de deur uit. Er worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht. 

(archiefbeeld) Ostend Beach staat garant voor uren dansplezier op het Klein Strand van Oostende.
Benny Proot (archiefbeeld) Ostend Beach staat garant voor uren dansplezier op het Klein Strand van Oostende.

Ecologisch

Naast een interessante affiche werd ook geïnvesteerd in nieuwe podia. “De mainstage kreeg een volledige make-over", gaan de organisatoren verder. “Met onze partner Eristoff trekken we een zwarte tent op die prima past bij techno. Red Bull plant dan weer een watertoren op het terrein waar je je festivalbandje kan opladen en een gratis Red Bull White ontvangt. En bij Schweppes worden zaterdag en zondag steengoeie cocktails gemaakt en wordt er serranoham met de hand gesneden.” Los van alle feestgedruis denken ze bij Ostend Beach ook aan het milieu. “Je kan ecologische drankbekers teruggeven aan de bar, rietjes en confetti zijn verbannen, eten wordt geserveerd in kartonnen bordjes met houten bestek. We werken ook samen met de vzw Proper Strand Lopers, die het festivalpubliek extra zal sensibiliseren.”

Internationaal

Al drie jaar organiseren de mannen achter Ostend Beach een ‘sneeuweditie’ in een Europees skioord, zoals in Les Sybelles vorig jaar. Maar Ostend Beach zelf staat op de rand van een grote internationale doorbraak. “Later deze maand, op 26 en 27 juli, trekken we naar het Japanse Tokyo en Thaise Bangkok voor twee clubshows. Maar er is meer. We zijn volop in onderhandeling om Ostend Beach in 2020 ergens anders ter wereld in te richten. De afgelopen jaren hebben we heel wat knowhow en contacten opgebouwd om een beachfestival te organiseren.  We willen ons logo - de bekende octopus - en concept elders ter wereld uitdragen en Oostendse specialiteiten op de kaart zetten, zoals garnaalkroketten. Zo kunnen we de stad Oostende op de internationale kaart zetten en aan citymarketing doen.” Alle info en tickets: www.ostendbeach.be
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kurt mertens

    Zal dat niet te luid zijn , want als ezn avondmarkt al te luid is wa is da dan .