Ostend Beach bant plastic afval

STAD EN PROVINCIE WILLEN VOORTREKKER ZIJN VAN ECOLOGISCH FEEST

'Ostend beach'-organisatoren Jan Mortelmans, Massimo Verhaeghe, Kevin Beirens. 
Foto Proot 'Ostend beach'-organisatoren Jan Mortelmans, Massimo Verhaeghe, Kevin Beirens. 
Op 8 en 9 juli is er opnieuw Ostend Beach op het klein strand van Oostende. Naast heel wat dj's zetten organisatoren Kevin Beirens en Jan Mortelmans helemaal in op een proper festivalterrein met zo weinig mogelijk afval. Leuk nieuwtje is dat ook The Jane naar het strand komt met hun STR.EAT foodtruck.

Een festival brengt doorgaans een hoop afval met zich mee. Denk maar aan de duizenden plastic bekers die op de grond terechtkomen.


Vorig jaar nam Ostend Beach al het voortouw om hier verandering te brengen en dit jaar gaan ze nog verder om een duurzaam festival te worden. "Onze EcoCups vorig jaar waren een succes en we breiden dit verder uit. We geven dit jaar nog meer dranken in onze herbruikbare bekers. Er komen geen wegwerpbekertjes meer op het strand. Mensen betalen een waarborg voor hun ecologische beker op het terrein.


We hebben de bekers speciaal voor Ostend Beach laten maken met een print van onze Octopus, zo nemen de bezoekers na het festival een mooie en handige souvenir mee naar huis", vertelt Jan Mortelmans. De organisatoren kiezen weliswaar resoluut de duurzame kaart.

Geen confetti

"We gaan voor geen plastic op het strand. Samen met de Stad Oostende en de provincie West-Vlaanderen zijn we voortrekker om het festival zo afvalarm mogelijk te maken. Zo bannen we dit jaar ook alle confetti en papieren slingers, worden onze programma boekjes vervangen door een mobiele app en is het niet toegelaten om te flyeren of te samplen in en rondom het festival terrein. De papieren drankbonnen worden dit jaar ook vervangen door de digitale schelpjes."


Uiteraard draait het festival nog altijd rond muziek en worden er meer dan 18.000 bezoekers verwacht. Er staan dit jaar nog enkele nieuwigheden gepland.

Speciale dranken

"De Franlis wordt omgetoverd tot een party boot. Zowel op zaterdag als op zondag varen we uit met DJ's op zee voor een Sunset Cruise. De tocht duurt zo'n 45 minuten en geeft een uniek zicht op de stad", vertelt Kevin Beirens.


The Oasis wordt het nieuwe 5de podium. Op zaterdag en zondag spelen de beste Belgische house dj's er. In deze oase staan naast de muziek cocktails, speciale bieren en culinaire ervaringen centraal. Ondermeer The Jane komt met hun STR.EAT foodtruck. Aan deze foodtruck zal je gerechten vinden zoals een Tom Yung Goon soepje, BBQ glazed pork ribs of cheesecake icecreams.


Massimo Verhaeghe, de Brand Ambassador van Schweppes België, maakte dan weer zes unieke cocktails en zes speciale Gin-Tonics voor Ostend Beach. Er is daarnaast ook aandacht voor alcoholvrije mocktail. Naast The Jane komt ook Jeroen Meus terug met Würst en ook de Oostendse foodconcepten Spithouse, La Boucherie en Les Filles Du Bor De Mer komen terug. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ostendbeach.be.