Organisaties voeren actie onder lichttunnel tegen besparingen: “Het wordt kouder dan ooit voor armste mensen”

Er werd een lange rij gevormd onder de lichttunnel
Benny Proot Er werd een lange rij gevormd onder de lichttunnel
Heel wat Oostendse middenveldorganisaties verzamelden woensdagmiddag tijdens de eerste lichtshow onder de lichttunnel in de Adolf Buylstraat om actie te voeren tegen de besparingen van de Vlaamse regering. Ze vormden een lange rij en plakten tape over hun mond. Met bordjes maakten ze hun ongenoegen duidelijk. “Het wordt kouder dan ooit, zeker voor de armste mensen.”

De organisaties willen actie voeren tegen het beleid van de Vlaamse regering. “Neen we zijn niet boos, we zijn woedend”, is de boodschap. “Amper zes maanden na de Vlaamse verkiezing worden we overspoeld door een tsunami van besparingen in welzijn, cultuur, jeugdwerk,... het is een illusie dat dit niet zal raken aan de meest kwetsbare Oostendenaars zoals de dak- en thuislozen, slachtoffers van geweld en andere misdrijven, volwassenen en jongeren met psychische en relationele problemen, kinderen in vechtscheidingen, kansarmen, kinderen en jongeren in moeilijke opvoedingssituaties, mensen met beperking of mensen op de vlucht. Deze besparing is niet te rijmen met de visie van de Vlaamse regering, die zogenaamd wil gaan voor een warme en zorgzame samenleving. Bovendien zullen deze maatregelen de inspanningen van de armoedeaanpak van de lokale overheid hypothekeren”, vinden de organisaties.

Benny Proot
Benny Proot
Benny ProotReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.