Opbouw ijspiste Wapenplein gestart

Het grote skelet voor de tent van 2.600 vierkante meter staat er bijna helemaal.
Foto Benny Proot Het grote skelet voor de tent van 2.600 vierkante meter staat er bijna helemaal.
Aan bedrijvigheid geen gebrek op het Wapenplein. Terwijl zondag nog de laatste dag van de Oktoberfoor was, is begin deze week al de opbouw gestart voor Winterijs.

Die timing heeft te maken met het feit de Oktoberfoor een weekje werd opgeschoven zodat de kermis ook tijdens de herfstvakantie open was.


Vanaf 27 november kan er naar hartenlust geschaatst worden op de overdekte ijspiste. Dat vergt wel enige voorbereiding. "Dinsdag is de opbouw gestart. De constructie voor de tent van 2.600 vierkante meter staat er al voor een groot gedeelte. De opstelling van Winterijs is precies dezelfde als vorig jaar met de ijspiste van 1.000 vierkante meter, een kleine kinderpiste en zeven lokale horecastanden. Vanaf eind volgende week start de opbouw van de eigenlijke schaatspiste. De zachte temperatuur zal geen probleem zijn omdat de piste binnen wordt opgesteld. De grootste boosdoeners voor het ijs zijn regen en wind. Met die factoren moeten we dus in dit geval geen rekening houden, want de piste is overdekt", vertelt Vincent Drouard van Toerisme Oostende vzw. (LBB)