Op hotel en je zoekt nog restaurantje? Vraag het robot Pepper

Robot Pepper in de lobby van Hotel Andromeda.
Foto Benny Proot Robot Pepper in de lobby van Hotel Andromeda.
In het Andromeda Hotel in Oostende kunnen hotelgasten voortaan informatie vragen bij robot Pepper. Het is het eerste hotel dat de robot inzet.

De humanoïde robot van Zora Bots uit Oostende en Softbank Robotics uit Frankrijk ziet eruit als een menselijke robot en is uitgerust met een tablet waarop je keuzes, foto's of filmpjes kan selecteren. Pepper staat in de hal van het hotel. "De bedoeling is dat gasten bij Pepper informatie kunnen vragen over welke restaurants er zijn in Oostende, welk weer het is en welke activiteiten er in Oostende zijn. Maar ze kunnen net zo goed vragen of er file zal zijn op weg naar huis. Pepper zal trouwens zeker geen personeel vervangen", zegt zaakvoerder Xavier Vercaemst.

Champagne

Het hotel kocht de robot aan met de afspraak dat er in tussentijd ook nog verder gewerkt wordt aan de ontwikkeling van Pepper. "In de toekomst zal de robot ook kunnen gebruikt worden om pakketten zoals een fles champagne of een fruitmand te bestellen, om een wellnessarrangement te boeken en zelfs om in en uit te checken. Dat zal het personeel heel wat tijd besparen. Er lopen ook gesprekken om een betaalterminal toe te voegen, waardoor de klant ook zullen kunnen betalen bij Pepper", vertelt Fabrice Goffin van Zora Bots. Na de zomer zullen de eerste tests gedaan worden. Robot Pepper wordt ondertussen al ingezet in ziekenhuizen en bejaardentehuizen. (LBB)