Op 5 augustus starten werken voor een veilig fietspad in Zandvoordestraat

Oostende Zandvoordestraat wordt heraangelegd
Benny Proot Oostende Zandvoordestraat wordt heraangelegd
Op 5 augustus wordt gestart met de aanleg van een nieuw vrijliggend fietspad langs beide zijden van de Zandvoordestraat tussen de Simon Stevinstraat en de Stationstraat.

Volgende week starten de werken om een veiligere fietsverbinding te creëren tussen de Konterdam en Zandvoorde. Momenteel is er weinig fietsverkeer langs de Zandvoordestraat omdat het een gevaarlijke route is. De weg rijdt door industriegebied waardoor er veel vrachtverkeer aanwezig is. Er mag 70 km/uur gereden worden en de fietspad grenst onmiddellijk aan de weg. Er zal daarom gewerkt worden aan veilige vrijliggende enkelrichtingsfietspaden die gescheiden worden van de rijbaan door groen of reststroken. Er wordt ook een veilige oversteek gecreëerd ter hoogte van de Groene 62. In de voorbije jaren werd al een veilige fietsweg aangelegd tussen de Zandvoordestraat en de aansluiting met de Konterdamkaai, maar het ontbrak nog aan een veilige verbinding tussen beide fietspaden. Op het kruispunt met de Stationsstraat zullen verkeerslichten geïnstalleerd worden. De werken kosten 1,8 miljoen euro. De stad kreeg hiervoor wel een subsidie uit het provinciale fietsfonds. De werken zullen ongeveer een jaar duren. De werken starten ter hoogte van de Simom Stevinstraat. Het verkeer zal beurtelings kunnen passeren.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marcel Vanalderweireldt

    Weer maandenlang verkeershinder. Moeten er soms geen waterfonteintjes langs de fietspaden komen, en ligzetels om uit te rusten, en oplaadpunten terwijl we nu toch verkeerd bezig zijn?