Oostendenaar wil 150 uur lang op de pot zitten, plaspauzes niet inbegrepen

Jimmy De Frenne wil 150 uur op een toilet blijven zitten
LBB Jimmy De Frenne wil 150 uur op een toilet blijven zitten
Na een wereldrecord strijken en een poging om het wereldrecord poolbiljart te verbreken, is Oostendenaar Jimmy De Frenne op dit moment bezig met een poging om het wereldrecord ‘op de wc zitten’ te vestigen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Zo moeilijk is het niet, want er bestaat officieel nog geen wereldrecord. “Er was wel eens iemand in Oostende die het al eens 100 uur gedaan heeft, maar dat was niet officieel”, vertelt Jimmy vanop het toilet. “Ik wil dat dus wel verbreken. Ik ga voor 150 uur, tot zaterdag 21 uur. Maar als ik me nog goed voel ga ik door tot zondagmiddag. Dan zit ik aan 170 uur.” De poging startte zondagmiddag om 15 uur. De maandagavond heeft Jimmy nog geen last van kwaaltjes. Ook de eerste nacht is goed verlopen. “Het was een onvergetelijke nacht. Ik heb heel wat gezelschap. Ik ben één keer bijna van het toilet gevallen, maar dat was van het lachen.”

Hij neemt geen speciale maatregelen. “Om het uur mag ik vijf minuten pauzeren om een sigaret te roken of om te plassen. Ik probeer die minuten wel op te sparen zodat ik eens een uur of twee uur kan slapen. Elke dag komt de dokter ook langs om een algemene controle te doen. Voorlopig is alles nog in orde.”

5 euro om naast hem te zitten

Met de actie wil Jimmy De Frenne geld inzamelen voor De Takel. “Mensen kunnen 5 euro doneren om op het toilet naast me te komen zitten. De meeste zien het echter niet zitten en geven gewoon een bijdrage. Ik wil de organisatie graag steunen omdat mijn twee zonen er ook naartoe zijn geweest en ze hebben daar veel gedaan voor mijn jongens, en ze doen ook veel gezinnen.”

Het is afwachten of de Oostendenaar het een week volhoudt op de pot. Hij zal na zijn recordpoging alvast minder lang op het toilet zitten, zegt hij nu al. “Na mijn record strijken had ik echt een afkeer van strijken. Het toilet zal ik niet links kunnen laten liggen, maar ik zal ’s morgens waarschijnlijk wel iets langer blijven zitten.”

Wie Jimmy wil steunen kan terecht in Filip’s Place, Kapucijnenstraat 40 .
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Heel interessant. Daar gaat een massa volk naar komen kijken. Moet men op voorhand geen ticket kopen ?

 • Joske Martens

  Dit is lachen met rolstoelpatiënten, die zitten altijd, hoe graag ze ook anders willen. Die mensen hebben alle records gebroken zonder pot

 • Gino Denil

  Het is van de pot gerukt.

 • Marc Vlecken

  Als hij er in slaagt, verdient die mens een standbeeld. En hoe dat standbeeld eruit moet zien, ligt dan nogal voor de hand. :)

 • DIRK VAN DESSEL

  Voeder hem constant gedroogde pruimen, da n zal hij wel moeten blijven zitten....