Oostendenaar takelt vriendin toe met plank en steekt haar neer met broodmes: slachtoffer buiten levensgevaar, man in cel voor poging moord

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 44-jarige Oostendenaar zit in de cel op verdenking van poging tot moord op zijn vriendin. B.D. viel de vrouw vorige week aan met een plank en takelde haar nadien toe met een broodmes. Het slachtoffer zou even in levensgevaar verkeerd hebben, maar is intussen aan de beterhand.

Het koppel kreeg het woensdagavond aan de stok met elkaar in hun woning in Oostende. Beiden zouden onder invloed geweest zijn van alcohol. B.D. verloor zijn zelfbeheersing en sloeg zijn vriendin met een plank op haar neus. Na de vechtpartij gingen beiden hun roes uitslapen, maar de volgende dag barstte de discussie opnieuw los. De man greep naar een broodmes en haalde uit naar het slachtoffer. De vrouw kon het mes afweren, maar liep wel verschillende snijwonden op. Ze kon naar de buurman lopen en die belde uiteindelijk de hulpdiensten op. Het slachtoffer zou even in kritieke toestand hebben verkeerd, maar is intussen aan de beterhand. 

Haar vriend werd opgepakt en aangehouden op verdenking van poging tot moord. B.D. is geen onbekende voor het gerecht en werd in het verleden al veroordeeld voor slagen en verwondingen en drugsgerelateerde feiten. Hij kampt naar eigen zeggen met een alcoholverslaving en zou de dag van de feiten anderhalve liter rum hebben opgehad. De raadkamer verlengde de aanhouding van de Oostendenaar dinsdagmorgen met een maand. “Mijn cliënt heeft spijt en zal binnenkort onderzocht worden door een psychiater”, zegt zijn advocaat Yves Mirroir. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.