Oostende roept 1.600 stadsmedewerkers samen om toekomstvisie toe te lichten en naar ideeën te luisteren

1600 medewerkers van de stad Oostende komen vandaag luisteren naar de toekomstvisie van het nieuwe stadsbestuur en mogen zelf ook ideeën aanleveren.
LBB 1600 medewerkers van de stad Oostende komen vandaag luisteren naar de toekomstvisie van het nieuwe stadsbestuur en mogen zelf ook ideeën aanleveren.
Het stadsbestuur van Oostende heeft dinsdag al zijn personeel samengeroepen in De Grote Post om de toekomstplannen van de stad voor de komende jaren toe te lichten, maar ook om naar ideeën te luisteren. Zo’n 1.600 ambtenaren hadden zich ingeschreven.

“Oostende maken we samen.” Dat is de nieuwe slagzin waarmee het stadsbestuur uitpakt voor de strategische doelen voor de Stad aan Zee. Die doelen vormen de basis voor het nieuwe meerjarenplan 2020-2025. “Participatie en betrokkenheid staan centraal in ons bestuursakkoord. Voor we naar de burgers trekken, is het belangrijk om eerst naar onze eigen mensen te luisteren en te vertellen waar we naartoe willen met de stad”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “We willen een verbindende rol spelen en ervoor zorgen dat mensen weer trots zijn op hun stad. Het is de eerste keer dat het stadsbestuur in Oostende zijn personeel samenroept om samen na te denken. Onze mensen van de stadsdiensten, maar ook van de stedelijke agentschappen en vzw’s zijn een essentiële schakel. Wij kunnen binnen zes jaar vervangen worden, maar zij zorgen voor de continuïteit.”

In de visie en missie van de stad voor de komende jaren wordt onder meer gesproken over een open beleid. “Dat maakt van Oostende een slimme, vernieuwende en verbindende samenleving. Van buurten en wijken tot in het stadhuis. Oostende is een toegankelijke stad waar iedereen evenwaardig kan bouwen aan een toekomst. Deze missie wil het stadsbestuur uitvoeren aan de hand van vijf strategische doelstellingen, die samen met de diensten en medewerkers van de stad in operationele plannen en acties worden omgezet. Dat moet in het najaar leiden tot een gedragen meerjarenplan 2020-2025.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.