Oostende onderzoekt circulatieplan in de winkelstraten zodat shoppers van 11 mei veilig kunnen winkelen

De Kapellestraat ligt er nu nog rustig bij, maar ook na 11 mei wil Oostende vermijden dat hier een massa volk te dicht bij elkaar komt.
Benny Proot De Kapellestraat ligt er nu nog rustig bij, maar ook na 11 mei wil Oostende vermijden dat hier een massa volk te dicht bij elkaar komt.
De Nationale Veiligheidsraad heeft vrijdag beslist dat de winkels op 11 mei weer open mogen. Oostende gaat alvast bekijken hoe dit op een veilige manier kan verlopen. Experts vrezen vooral de drukte in de winkelstraten.

Oostende zal in overleg met de handelaars, het Economisch Huis en de lokale politie een plan opstellen waarbij alle winkels in de stad veilig klanten kunnen ontvangen. Winkeliers zullen geïnformeerd worden door het Economisch Huis over hoe ze in hun zaak maatregelen kunnen nemen. Specifieke aandacht gaat naar de drukke winkelstraten in het centrum.  Oostende denkt na over een circulatieplan, zodat voetgangers op een veilige manier de winkels kunnen bezoeken. Op langere termijn werkte de stad samen met het Economisch Huis ook een plan uit om de lokale economie zo veel mogelijk vooruit te helpen na de coronacrisis.

Gratis infolijn

Ook voor heel wat andere thema’s bekijkt het stadsbestuur hoe ze de exitstrategie van de Nationale Veiligheidsraad zo goed mogelijk kan organiseren in Oostende. De stad zal zo snel mogelijk communiceren over nieuwe maatregelen en acties. Burgers met vragen kunnen terecht op de nationale en gratis infolijn over corona: 0800/14.689. Ook Oostende heeft een gratis nummer: 0800/18.400. In het weekend is er permanentie op dit nummer via de Sociale Noodlijn, waar burgers terechtkunnen voor dringende vragen, hulp met boodschappen of maaltijden of gewoon voor een babbel. Vanaf maandag zijn ook de andere stadsdiensten weer bereikbaar voor praktische vragen, al dan niet in verband met corona.