Ook wegversmallingen in de Steensedijk worden verwijderd

Deze verkeersremmers in de Mariakerkelaan zijn al weg, de soortgelijke exemplaren in de Steensedijk volgen.
Benny Proot Deze verkeersremmers in de Mariakerkelaan zijn al weg, de soortgelijke exemplaren in de Steensedijk volgen.
Het stadsbestuur heeft beslist om de verkeersremmers niet alleen te verwijderen in de Mariakerkelaan, maar ook op de Steense Dijk. Dat maakt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor Mobiliteit, bekend.

“De verkeersremmers werden geplaatst om de snelheid er te verlagen”, zegt Anseeuw. “Alleen blijkt uit metingen dat ze het verkeer niet afremmen. Integendeel, de wegversmallingen zorgen vaak voor onveilige toestanden. Steeds meer bestuurders haasten zich om als eerste door de wegversmalling te rijden. Onveilige situaties moeten we zoveel als mogelijk vermijden, zeker in schoolomgevingen. De verkeersremmers op de Steensedijk passen niet in een verhaal van verkeersveiligheid. We blijven de verkeerssituatie op de Steensedijk vanzelfsprekend van zeer nabij opvolgen met het oog op verkeersveiligheid.” De remmers in de Mariakerkelaan zijn intussen al verwijderd, die in de Steensedijk volgen binnenkort. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sof Lemmens

    Alles hangt af van de chauffeur zelf. Waarom snel. Vertrek iets vroeger om zo hoffelijk rond een schoolgebied te rijden.

  • GUNTER ORTMANN

    Wie kwam ooit op dit lumineus idee? En opbouw en afbraak in enkele maanden tijd met het geld van de brave belastingbetaler...