Ook de wind zal ze niet temmen in De Grote Post

Wannes Cappelle.
Benny Proot Wannes Cappelle.
De Grote Post heeft zaterdag samen met een enkele artiesten en dertig participanten de klauwen in De Vlaamse Leeuw gezet.

Het evenement werd verplaatst van het Vissersplein naar de Lokettenzaal van De Grote Post door de voorspelling van 7 beaufort en rukwinden. Toch kwam er nog een aardige opkomst om het resultaat te bekijken van het project ‘Ze Zullen Ons Niet Temmen’. Het Collectief Pascal Gomez en Wannes Cappelle brachten het lied naar de 21ste eeuw. We hebben Vlamingen van overal ter wereld hier in Vlaanderen een tweede thuis, een nieuw begin, da vind je hier in Vlaanderen. Gevlucht of heel vrijwillig, komen ze hier met nieuwe moed en bestuiven ons, voorzien het oude Vlaanderen van vers bloed, zong Cappelle. 

Ook textielkunstenaar Telma Lannoo herdacht de middeleeuwse en politieke lading van de vlag. Lisi Estaras en Darryl Woods werkten een hedendaagse volksdans uit op de nieuwe compositie. Het nieuwe Vlaamse volkslied met de daarbij horende dans kadert in de Dag van de Dans en werd gebracht door dertig participanten met verschillende achtergronden.

Ze zullen ons niet temmen in De Grote Post.
Benny Proot Ze zullen ons niet temmen in De Grote Post.
Ze zullen ons niet temmen in De Grote Post.
Benny Proot Ze zullen ons niet temmen in De Grote Post.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.