Onze tips voor het weekend

OOSTENDE  Middeleeuws weekend

Middeleeuws weekend
Benny Proot Middeleeuws weekend

Op zaterdag 28 en zondag 29 juli kunnen bezoekers zich in provinciedomein Raversyde laten onderdompelen in de wereld van ridders, schildknapen en jonkvrouwen tijdens het middeleeuws weekend. Rondom de middeleeuwse vissershuizen van ANNO 1465 slaan 120 re-enactors uit binnen- en buitenland hun tentenkamp op. De middeleeuwen komen tot leven met riddertoernooien, boogschutterswedstrijden, ambachten, verhalen, muziekinstrumenten en poppentheater. Heel het weekend zijn er demonstraties en doe-activiteiten.

Je kan hier de geschiedenis herbeleven op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli, van 10u30 tot 18 uur in de Nieuwpoortsesteenweg 636 in Oostende14.

WENDUINE Retro Sur Mer

Retro Sur Mer
Benny Proot Retro Sur Mer

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli kan je op De Rotonde van Wenduine, De Haan terecht voor de 3de editie van Retro Sur Mer. Het grootste, gratis retrofestival dat de voorbije jaren 30.000 bezoekers charmeerde. “Retro Sur Mer katapulteert je terug naar de unieke sfeer van de fifties en sixties, met oldtimers, een retrokermis, kidsanimatie, een unieke Retro en Vintage Market, lekker eten en drinken en heel veel muziek met Radio Modern, Sjockfestival, Rockabillyday en Guy De Pré, die we zaterdagavond strikten voor een dj-set en die zondag zijn eigen prijs uitreikt aan de mooiste oldtimer”, zegt Ben Mouling namens Radar Events.

VEURNE Boetprocessie

Benny Proot

De Boetprocessie trekt elk jaar door de straten van Veurne en dat vindt jaar op zondag 28 juli plaats. Het centrale thema van de boetprocessie is het lijdensverhaal van Jezus Christus.  In het begin komen scènes uit het Oude Testament.  De figuranten brengen teksten waarin vaak vooruit gewezen wordt naar het verlossende lijden van Christus. Ook in de scènes uit het begin van het Nieuwe Testament is dit het geval. Het hoogtepunt is de uitbeelding van het lijden en de dood van Christus in een tiental taferelen met oude beeldengroepen, die door boetelingen worden voortgetrokken. Net als Christus dragen honderden boetelingen in de processie ook een kruis. De Boetprocessie start om 15.30 uur.

KOKSIJDE Paardenspektakel ‘De Blauwe stad’

Paardenspektakel ‘De Blauwe Stad’
La Ville Bleue - Cie Tempo d'Eole Paardenspektakel ‘De Blauwe Stad’

Paardenspektakel De Blauwe stad is dit weekend te zien in Oostduinkerke op de witte brug  in de Tepelhoornstraat. 6 kunstrijders te paard, 1 musicus-verteller en 4 paarden brengen een droomuniversum van een blauwe stad tot leven met voltige, dressuur, grondwerk, parterre-acrobatiek, luchtacrobatiek, live muziek... De artiesten en paarden delen het toneel. De Blauwe stad lijkt op alle andere steden. Dezelfde bezetenheid, dezelfde mengelmoes, dezelfde onverwachte ontmoetingen. Net als al die andere steden is ze ook doordrenkt met desillusie, individualisme, doorkruiste toekomstplannen, files en smog. Maar de Blauwe stad is ook de droom van hen die haar elke dag beleven. De paarden rennen door haar aderen, de openbare bankjes zijn wolken waar je op kunt klimmen, de scholen circustenten.

Tickets via 0498 72 34 78

BRUGGE - Moods

Benny Proot

Er zijn tussen 26 juli en 8 augustus acht concerten. Er staan gratis weekendoptredens op de Burg op de planning en betalende weekconcerten op het binnenplein van het Belfort. Op 26 juli wordt gestart met The Proclaimers en The Antler King. The Proclaimers verwierven wereldfaam met hun hits ‘I’m Gonna Be (500 Miles)’, ‘I’m On My Way’ en ‘Letter From America’.  Met de nieuwe plaat onder de arm komen ze deze zomer naar Moods! 27 juli komen Ertebrekers en Uberdope.  Info : www.moodsbrugge.be

MIDDELKERKE Circus Barones

Circus Barones
Circus Barones Circus Barones

Na de succesvolle tournee van vorig jaar is de show dit jaar geïnspireerd op de de sprookjes van Disney. Naast clown patatje brengen vier jonge Hongaarse dames brengen een adembenemend act , hoog in de nok van het circus, op een draaiende perche carrousel. Circus Barones blijft steeds vernieuwen, ook dit jaar zal de bezoeker aangenaam verrast worden door de nieuwe piste en lichttechnieken, die een feeërieke sfeer creëren. Zondag 28 juli is er een familievoorstelling.  Volwassenen betalen dankinderprijzen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.