Ontploffing in woning leidt tot ontdekking van cannabisplantage en drugslab

Achteraan de woning was het raam aan diggelen gesprongen door de ontploffing.
Bart Boterman Achteraan de woning was het raam aan diggelen gesprongen door de ontploffing.
In de Dokter Verhaegestraat in Oostende zijn zondagavond een cannabisplantage en klein drugslab ontdekt. Dat gebeurde nadat de brandweer was opgeroepen voor een ontploffing, die gepaard ging met rook en een chemische geur. De eigenaar van de woning is gearresteerd maar intussen weer vrijgelaten.

De buurt werd rond 20 uur opgeschrikt. “Ik zat in de zetel televisie te kijken en sprong bijna een meter hoog door de knal", zegt buurvrouw Kristina Dewulf (72). “Mijn papegaai Chicka was uit schrik tegen het plafond van haar kooi aangevlogen en had bijna het leven gelaten.” Kristina zag drie mannen weglopen. De eigenaar van het huis was nog aanwezig toen de brandweer aankwam. Achteraan de woning was een raam aan diggelen gesprongen. 

Buurvrouw Kristina Dewulf. “Mijn papegaai Chicka was na de knal tegen het plafond van haar kooi aangevlogen en had bijna het leven gelaten.”
Bart Boterman Buurvrouw Kristina Dewulf. “Mijn papegaai Chicka was na de knal tegen het plafond van haar kooi aangevlogen en had bijna het leven gelaten.”

“Toen de situatie onder controle leek en de rook verdwenen was, kwamen plots vier extra combi’s in volle vaart aangereden. Wat later werden cannabisplanten, bloempotten, plastic zeilen, bidons met vloeistoffen en bakken met allerhande spullen uit de woning gehaald. Het was een hele combi vol. De eigenaar werd geboeid meegenomen”, aldus de buurvrouw. 

‘Experimenteren’

De politie van Oostende bevestigt het verhaal. “De zaak zit in gerechtelijk onderzoek. Naar aanleiding van een ontploffing is er een tussenkomst gebeurd en daarbij zijn goederen om synthetische drugs te vervaardigen in beslag genomen. Van een groot drugslab kunnen we voorlopig niet spreken. Het lijkt erop dat men aan het experimenteren was. De eigenaar werd gearresteerd”, klinkt het bij de lokale politie Oostende. De man zou er al jaren niet meer wonen, maar de woning wel vaak bezoeken. 

Volgens het parket van Brugge werd de man vrijgelaten na verhoor en loopt tegen hem geen gerechtelijk onderzoek maar wel een opsporingsonderzoek.

De woning in de Dokter Verhaegestraat waar de ontploffing gebeurde.
Bart Boterman De woning in de Dokter Verhaegestraat waar de ontploffing gebeurde.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willem merken

    Vrijgelaten na verhoor, in omloop brengen van hallucinerende stoffen die de geestelijke gezondheid aantasten en ook nog eens verslavend zijn is maar een fait divers. Zal zeker vrij zijn met strenge voorwaarden. LOL