Onthaald als sterren op rode loper

WIJKBEWONERS NIEUWE STAD WONEN PREMIÈRE KORTFILM BIJ

De cast werd op de rode loper als echte sterren onthaald met luid applaus.
Benny Proot De cast werd op de rode loper als echte sterren onthaald met luid applaus.
De acteurs van 'Take good care of my baby' zijn gisteren als echte filmsterren ontvangen op het Filmfestival van Oostende voor de première van de kortfilm. De prent van Nicolas Daenens is gebaseerd op verhalen uit Nieuwe Stad en werd gemaakt met inwoners van deze bijzondere wijk.

Terwijl de cast van de kortfilm 'Take good care of my baby' zich een weg baant door het publiek op de rode loper klinkt er luid applaus. De sterren beleven de dag van hun leven en terecht. Ze werkten samen met KleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen aan een bijzonder project. Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken in Nieuwe Stad met het doel een kortfilm te maken. "We wisten nog niet wat het ging worden. We hebben workshops georganiseerd en zo kwamen de vele verhalen van de inwoners los. We zijn niet naar de wijk gestapt met een scenario, het verhaal is daar gegroeid", vertelt Daenens, die ook al meewerkte aan Cargo, de opener van het Filmfestival van Oostende.

RV

Zichzelf zijn

"Ik ben heel trots op deze film. We vertellen het verhaal van een alleenstaande mama met financiële problemen die haar leven op de rails probeert te krijgen. Ze krijgt daarbij hulp van de buurt. Het verhaal gaat over de liefde voor haar kinderen, maar ook de solidariteit die er leeft", legt de regisseur uit.


De acteurs prijzen Nicolas voor zijn geduld op de set. "Ik heb geprobeerd de acteurs zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn. Ze moesten geen rol spelen. De rollen werden dan ook zo dicht mogelijk bij zichzelf gehouden."


De première op het Filmfestival van Oostende is een gedroomd eind voor het project, dat al een jaar loopt. "Het is minder evident hier te staan zonder bekende acteurs, maar ik ben trots op het resultaat dat we met de hele ploeg hebben gemaakt."

Familie

Eva Young speelt de hoofdrol in de bijzondere film, samen met haar drie kinderen. "Het was super te mogen meespelen in deze kortfilm. Er werd veel van mij en mijn kindjes verwacht, maar Nicolas had veel geduld met ons. Aan het einde van de rit zijn we allemaal één grote familie geworden."


Voor Eva was de passage op het Filmfestival onvergetelijk. "Ik ga deze dag dan ook niet snel vergeten."


Ook Jimmy De Blieck speelt een belangrijke rol als buurman van Eva. "Ik vond het wel interessant om mee te doen en te zien hoe alles werkt. Het was een unieke ervaring. Zoveel aandacht op de rode loper was een beetje raar, maar ook leuk."