Onderzoek naar dodelijke steekpartij in Jules Peurquaetstraat bijna afgerond

De feiten vonden begin oktober plaats in een appartement langs de Jules Peurquaetstraat.
SDVO De feiten vonden begin oktober plaats in een appartement langs de Jules Peurquaetstraat.
Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in de Jules Peurquaetstraat in Oostende is bijna afgerond. Enkel het psychiatrisch verslag over verdachte Tommy J.(30) is nog niet klaar.

De Oostendenaar bracht begin oktober vorig jaar in zijn appartement zijn vriend Will Deweert (55) om het leven. De vijftiger was net vrijgelaten uit het psychiatrisch centrum Sint-Amandus. Samen met J. zou hij de middag voor zijn dood nog op zoek zijn gegaan naar een appartementje in Oostende. ’s Nachts kregen de twee woorden. Volgens J. zou Deweert hem geduwd hebben, waarop hij een steakmes nam en hem in het hart stak. “Ik wilde hem nooit dood”, verklaarde de dertiger aan de speurders. De man was, net als het slachtoffer, onder invloed en viel na de steekpartij in slaap. Toen hij wakker werd, probeerde Tommy J. het slachtoffer tevergeefs te reanimeren. Uiteindelijk belde hij de hulpdiensten. De Brugse raadkamer verlengde de aanhouding van Tommy J. dinsdagmorgen opnieuw met twee maanden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.