Onderzoek afgerond naar dodelijk steekpartij in Jules Peurquaetstraat

De feiten vonden plaats in het appartement van Tommy J.
SDVO De feiten vonden plaats in het appartement van Tommy J.
Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in de Jules Peurquaetstraat in Oostende. Het is wachten op de eindvordering van het parket, alvorens het dossier kan doorverwezen worden naar het hof van assisen of de correctionele rechtbank. Verdachte Tommy J. (31) blijft intussen twee maanden langer in de cel.

De Oostendenaar bracht in de nacht van 5 op 6 oktober vorig jaar in zijn appartement zijn vriend Will Deweert (55) om het leven. De vijftiger was net vrijgelaten uit het psychiatrisch centrum Sint-Amandus. Samen met J. zou hij de middag voor zijn dood nog op zoek zijn gegaan naar een appartementje in Oostende. ’s Nachts kregen de twee woorden. Volgens J. zou Deweert hem geduwd hebben, waarop hij een steakmes nam en hem in het hart stak. “Ik wilde hem nooit dood”, verklaarde de dertiger aan de speurders. De man was, net als het slachtoffer, onder invloed en viel na de steekpartij in slaap. Toen hij wakker werd, probeerde Tommy J. het slachtoffer tevergeefs te reanimeren. Uiteindelijk belde hij de hulpdiensten. Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij is een jaar na de feiten volledig afgerond. Het parket moet nu beslissen voor welke kwalificatie het Tommy J. wil vervolgen. Voor doodslag of moord staat de man een proces voor het hof van assisen te wachten. Mocht het parket oordelen dat hij niet het oogmerk had om z’n vriend te doden, kan het dossier voor de correctionele rechtbank komen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.