Oktoberfoor klaar voor druk openingsweekend

De opbouw van de kermis verloopt vlot.
Foto Benny Proot De opbouw van de kermis verloopt vlot.

De meer dan 70 foorkramers zijn klaar voor een nieuwe editie van de Oktoberfoor. "De opbouw verliep perfect", vertelt kermisvertegenwoordiger François Lainez, zelf uitbater van oliebollenkraam Gebak der Kust.


"De weersvoorspellingen zien er goed uit en we hopen dus op veel volk. Het is ook uitkijken naar de optocht met reus James en de 1 euroactie. Vorig jaar werd die eerste editie een succes, we kijken uit naar een verlengstuk morgen (vandaag dus, red.)." Die optocht werd vorig jaar een eerste keer georganiseerd door de foorkramers en het stadsbestuur. Reus James, de kermisreus van meer dan vier meter groot, is sinds vorig jaar hét gezicht van de Oktoberfoor. Vanmiddag vanaf 16.45 uur start de optocht aan het stadhuis. Deelnemers kunnen er een stempel vragen. Nadat de bonte kermisstoet aankomt op de kermis zelf, krijgt iedereen op vertoon van die stempel een kaart waarmee je voor 1 euro attracties mag uitproberen. De oktoberfoor loopt van 3 oktober tot 2 november.


Ook dit jaar palmt de Oktoberfoor vier pleinen in: het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Nieuw dit jaar zijn de Mission Space en een nougatkraam op het Sint-Petrus- en -Paulusplein en de Surf Party op de Groentemarkt. "Op 27 oktober 2014 vieren we Heksenmaandag, dan kan je tegen een verminderd tarief op talrijke attracties en kan je bovendien ook allerlei leuke prijzen winnen." (TVA)