Nu ook eigen park voor koorleidster Aimée Thonon

Aimée Thonon wordt voortaan herdacht met haar eigen parkje in Oostende
Benny Proot Aimée Thonon wordt voortaan herdacht met haar eigen parkje in Oostende
Oostende maakt werk van haar belofte om openbare plaatsen naar vrouwen te noemen. In de voorbije maanden werd al een park vernoemd naar Rose d’Ivry en ook Leontine Demey kreeg haar eigen park. Sinds zaterdag kunnen we ook het Aimée Thononpark toevoegen aan de lijst.

Het parkje wordt begrensd door de Verenigde Natieslaan, de Spoorwegstraat en het parkeerterrein aan het Stadhuis. Aimée Thonon studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent en behaalde er einddiploma’s in notenleer, piano, harmonie, contrapunt, fuga en muziekgeschiedenis. Bij een interim in het Koninklijk Lyceum van Oostende vermeldde het rooster 1 uur koorleiding per week. Nooit eerder had ze enig contact gehad met het koorleven. Het werd liefde op het eerste zicht. Wat aanvankelijk klein begon, groeide in amper enkele jaren uit tot iets groots. Sinds 1961 werd een indrukwekkend palmares bijeen gezongen. De door Aimée Thonon geleide koren reisden de wereld rond en behaalden heel wat prijzen. Aimée Thonon ontving de Gouden Medaille van de Stad Oostende. Ze overleed op 1 december 2007 op 79-jarige leeftijd, maar ze blijft verder leven via de koren en voortaan ook in het straatbeeld van Oostende.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.