Niko Geldhof (sp.a) stapt uit de gemeenteraad: “Te veel werk als concertorganisator en frituuruitbater”

Niko Geldhof
Benny Proot Niko Geldhof
Niko Geldhof (sp.a) stapt uit de gemeenteraad van Oostende, waardoor hij zich volop kan toeleggen op zijn activiteiten als concertorganisator en uitbater van Frituur Hazegras. De voormalige schepen kwam vorig jaar nog verrassend op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en werd verkozen. Nu blijkt de combinatie met de concerten die hij organiseert toch te zwaar. Michael Vanhee (24) vervangt hem.

Niko Geldhof baat al jaren Frituur Hazegras uit en was jarenlang de voorzitter van vzw Wijkwerking Hazegras waarmee de wijk nieuw leven werd ingeblazen. De jongste jaren is hij evenwel steeds drukker in de weer als concertorganisator, met ondertussen meer dan 25 optredens in een jaar. Zo organiseerde hij zondag het ‘Welcome Back’-concert van Andreï Lugovski in het Kursaal van Oostende. Ook de verjaardagsconcerten van Wendy van Wanten, Luc Steeno en Willem Vermandere zijn door hem in Oostende op poten gezet. “Ik ben al 20 jaar bezig met evenementen en optredens van klein tot groot, onder meer op het Hazegras. Ik ben ook jaren de baan op gegaan met artiesten als Koen Wauters en Coco Jr. Vroeger organiseerde ik één keer per jaar Sterren aan Zee. Na al die tijd begin je de artiesten beter te kennen, net als het Kursaal.” 

André Hazes Jr, Kim Wilde

“Ik was tot begin dit jaar aan de slag als medewerker van Johan Vande Lanotte, maar toen dat stopte, ben ik verder in de artiestenwereld gerold en kwamen er steeds meer concerten bij. Vandaag was er nog de voorstelling van André Hazes Jr die ook naar Oostende komt. Naast de Vlaamse artiesten komen er ook internationale namen bij, die ik via via heb leren kennen. Kim Wilde treedt exclusief in Oostende op.”

“Ik concentreer me in eerste instantie op Oostende, maar ondertussen hebben we ook al Gers Pardoel gedaan in Brussel en volgen er nog concerten in andere steden. We starten hier en we zien verder wel.”

Om gewoon in de gemeenteraad te zitten en de dossiers niet voor te bereiden, zoiets heeft geen enkele zin. Ik heb dan liever dat iemand jong en dynamisch mijn plaats kan innemen

Niko Geldhof

In combinatie met ook nog de frituur hield de bekende Oostendenaar geen tijd meer over voor de gemeenteraad. “Om daar gewoon te zitten en de dossiers niet voor te bereiden, zoiets heeft geen enkele zin. Ik heb dan liever dat iemand jong en dynamisch mijn plaats kan innemen.”

Michael Vanhee (24) zal nu in de fractie van sp.a-stadsmakers binnenkomen. Hij is student Politieke Wetenschappen en legt maandagavond de eed af. Vanhee liet zich de voorbije jaren al opmerken als een geëngageerde figuur die zich onder meer inzet voor De Nieuwe Stad. Normaal was het eerst nog aan Charlie Wyllie en Didier Brissinck, maar zij nemen hun mandaat niet op. “We hebben uiteraard alle begrip voor Niko’s professionele keuze. Het neemt niet weg dat we het bijzonder jammer vinden dat hij, met al zijn ervaring, de fractie vaarwel zegt”, zegt fractieleider John Crombez. Geldhof blijft wel actief binnen de socialistische partij in Oostende.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.