Nieuwe winkel en open atelier voor Jero Design: “Ik maak alle juwelen zelf”

Jelle Roels is verhuisd naar de Christinastraat met Jero Design
LBB Jelle Roels is verhuisd naar de Christinastraat met Jero Design
Wie graag eens een goudsmid aan het werk ziet, kan voortaan binnen kijken in het atelier van Jelle Roels in de Lijnbaanstraat. Hij verhuisde na 15 jaar zijn zaak Jero Design van de Groentemarkt naar de Christinastraat. Aan de voorkant kan je zijn eigen ontwerpen bekijken, maar via de etalage achteraan krijg je ook een inkijk in het atelier van de goudsmid en juwelier. Hij maakt alle stukken dan ook zelf.

Jelle Roels was na 15 jaar op de Groentemarkt toe aan een nieuwe winkel. “Ik had het gevoel dat ik niet echt tot mijn recht kwam tussen alle horecazaken. Hier in de Christinastraat is er heel veel passage en merk ik veel aandacht voor de etalage”, zegt de goudsmid. “Deze straat is sterk in opmars en bovendien had ik voldoende ruimte voor de winkel en een atelier. Ik heb nu dubbel zoveel ruimte om te werken.” Er staan verschillende werkbanken in het atelier van de juwelier. “Elke werkbank heeft een andere functie. Zo doe ik op de ene meer het ‘vuile’ werk met goud en zilver. Ik heb ook een aparte ruimte om stenen te zetten en om juwelen te poetsen.” Alle juwelen die in de zaak liggen zijn eigen werk. Jelle maakt ook heel wat unieke stukken op vraag van de klant. “Er wordt niets ingekocht. Ik maak alles zelf en het zijn allemaal unieke stukken. Dat is ook de reden waarom ik het atelier open wilde maken voor het publiek. Veel mensen hebben geen idee welk proces eraan voorafgaat. Ze zien een mooi juweel, maar weten niet hoe het tot stand is gekomen. Op deze manier zien mensen waar ik allemaal mee bezig ben.”

In de etalage in de Lijnbaanstraat kan binnenkijken in het atelier van Jelle.
LBB In de etalage in de Lijnbaanstraat kan binnenkijken in het atelier van Jelle.

Originele adresjes

De Lijnbaanstraat wordt in de komende jaren heraangelegd tot een groene zone in de stad. “Dat heeft natuurlijk meegespeeld in de beslissing om naar hier te verhuizen. Ik wist dat hier in de komende jaren een mooie plek zal gecreëerd worden. Ik hoop dan ook dat er meer mensen zullen passeren aan de vitrine terwijl ze genieten van de groene plek.” De stad wil local heroes zoals Jelle Roels graag steunen. “Zaken als Jero Design maken het verschil als originele adresjes waarvoor shoppers speciaal naar Oostende komen. Net daarom willen wij ook zoveel mogelijk inzetten op ondersteuning”, zegt schepen Charlotte Verkeyn. Ook burgemeester Bart Tommelein ziet het als een troef. “We hebben een mooie mix in Oostende aan ketens, boetieks en gepassioneerde creatievelingen zoals Jelle.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.