Nieuwe verdwaalpaal met ‘lachend kakske’ in Oostende gestolen

VTM NIEUWS
Het ‘lachend kakske’ op het strand van Oostende is maandagnacht gestolen, amper vijf dagen nadat burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) zijn nieuwe verdwaalpalen met emoji’s. “Er is klacht ingediend bij de politie. Die zal de camerabeelden van op de zeedijk bekijken”, reageert Tommelein. Maar dat zal zelfs niet nodig zijn. De nogal achteloze dieven, enkele jongeren uit Leuven, pakten ermee uit op Instagram. Maar dat beklagen ze zich wellicht intussen. 

Vorige week stelde Bart Tommelein met de nodige grandeur zijn ‘nieuwe strand’ voor, met rookvrije zones en zogenoemde ‘zeemoji’s’. Een hartje, een gezichtje en een lachend kakske - misschien wel groot geworden dankzij ex-miss België Romanie Schotte Oostende is de verdwaalpaal met het ‘lachend kakske’ gestolen.  één van de drie nieuwe emoji-palen die verloren gelopen kindjes moet helpen hun mama of papa terug te vinden. “We zullen via camerabeelden proberen achterhalen wie achter de diefstal zit”, klinkt het bij burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De nieuwe verdwaalpalen zijn pas sinds dit weekend in gebruik in Oostende. Maar vanmorgen ontbrak de paal met het ‘lachend kakske’. De prijs van zo’n paal bedraagt 2.500 euro. De verdwijnpalen met het hartje en de smiley staan er wel nog.

 Naast de klassieke verdwaalpalen met banaan, huis, vis of bal, staan nu ook drie emoji’s op het Nieuwe Strand van Oostende, een lachend kakje, een smiley en een hartje. Of alle bekende oriëntatiepalen in de toekomst vervangen worden door modernere versies, zal afhangen van de evaluatie.

De drie emoji-palen, Zeemoji’s gedoopt, zijn de blikvanger van een nieuwe strandzone waar de hele zomer lang ideeën en projecten rond ecologie, veiligheid en gezondheid worden uitgetest. De smiley, het lachend kakje en het hartje zijn een hedendaags herkenningspunt. “Een smiley of een hartje als herkenningspunt, wie wordt daar niet vrolijk van? We liepen al lang rond met dit idee en Toerisme Oostende vzw zag zoiets perfect passen op het Nieuwe Strand”, vertelt Hannes Coudenys van creative agency Hurae. Momenteel zijn ze enkel op de strandzone tussen de zomerbars Polé Polé Beach en Bondi Beach te vinden. “Bij een positieve evaluatie is het een optie om het concept uit te breiden, en dan is het aan de Oostendenaar om te kiezen welke emoji’s erbij komen”, liet burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) alvast optekenen.

Actueler

De bezoekers op het strand zullen alvast bevraagd worden en er zal ook geluisterd worden naar de redders. “We willen ons vooral verplaatsen naar de leefwereld van de kinderen. Er is veel veranderd in vergelijking met 30 jaar geleden. Je merkt al onmiddellijk dat de kinderen er beter op letten. We willen actueler zijn en op die manier ook de aandacht van de kinderen trekken”, vertelt Pieter Hens van Toerisme Oostende.
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stan Vankoo

  Wanneer je met dergelijk lelijk ding de stad moet promoten is het wel heel triest!

 • Jan Van Rompaey

  Een drol op onze stranden ? Eindigt hier hun fantasie ?

 • Carl Vangenechten

  Een vader aan zijn zoontje van 3 die in zee wil spelen: goed jongen als we mekaar niet meer vinden spreken we af aan het lachend kakske... Opvoeden is moeilijk. .

 • Danny Govaerts

  Ik begrijp niet goed waarom die palen zo duur moeten zijn .. Het is wat polyester. In een vorm met een aluminium paal onder en dan blijkbaar nog niet een al te sterke paal.. Ze moeten misschien toch eens uitkijken naar een goedkopere leverancier .. of moeten er te veel zakken gevuld worden voor erbeen nieuwe paal mag komen..

 • Patrick Ibens

  de paal is reeds gezien. Jonge gasten uit leuven blijkbaar...