Nieuwe sportvloer geplaatst in Versluys Dôme, nu nog nieuwe verlichting

Werknemers Gerflor en vrijwilligers BCO Filou Oostende slaan de handen in elkaar

Vlnr. zien we William Devriendt, José Cornelis, Johan Tahon, Patrick Jansen en Patrick Lagrou, die vrijwillig mee de handen uit de mouwen staken.
TVA Vlnr. zien we William Devriendt, José Cornelis, Johan Tahon, Patrick Jansen en Patrick Lagrou, die vrijwillig mee de handen uit de mouwen staken.
De cvba Versluys Dôme investeert fors in de gelijknamige basketzaal, met een nieuwe wegneembare sportvloer en zuinige ledverlichting. “De huidige vloer ligt er bijna veertien jaar en de huidige verlichting is aan vervanging toe ”, zo stelt voorzitter van de cvba en schepen Björn Anseeuw (N-VA). Vrijwilligers van basketclub BCO Filou Oostende stroopten mee de mouwen op om de nieuwe parketvloer te plaatsen.
Marie De Clerck van BCO, schepen Björn Anseeuw (N-VA), en Bernard Geraud en Simon Gueuning van Gerflor.
TVA Marie De Clerck van BCO, schepen Björn Anseeuw (N-VA), en Bernard Geraud en Simon Gueuning van Gerflor.

Op 6 januari 2006 werd de eerste match in de toen nieuwe baskettempel gespeeld. Nagenoeg veertien jaar later investeert de cvba Versluys Dôme, een dochteronderneming van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende, maar liefst 89.000 euro in een nieuwe parketvloer en nog eens 18.000 euro in nieuwe verlichting. “De voorbije jaren werd hierin amper geïnvesteerd”, stelt Anseeuw. “De oude vloer was compleet versleten. In de hoeken van het speelveld kwamen de planken van de vloer gewoon omhoog. Bovendien werkt zowat de helft van de zaalverlichting niet meer. Zo moest de basketclub tijdens haar training de dure gasontladingslampen aansteken, die normaal gezien enkel voor wedstrijden wordt gebruikt. De energiefactuur schoot hierdoor de hoogte in. De 320 tl-lampen zullen we dus vervangen door ledlampen - wat het comfort en de energiefactuur ten goede komt.”

TVA

480 panelen 

De nieuwe sportvloer werd alvast geïnstalleerd door enkele vrijwilligers van basketclub Filou Oostende en werknemers van het gespecialiseerde Franse bedrijf Gerflor, dat ook vloeren installeert voor onder meer de Olympische Spelen. Zij plaatsten samen 480 parketpanelen van elk zo'n 28 kilogram. Daarna werd de belijning aangebracht. “Het grote voordeel van de nieuwe sportvloer is dat hij vrij eenvoudig kan weggenomen worden wanneer er in de zaal een event plaatsvindt”, merkt Anseeuw op. Er zijn de komende maanden onder meer optredens gepland van Jacques Vermeire (14 februari), Preuteleute (15 februari) of André Hazes Junior (25 april).

De vrijwilligers plaatsen 480 parketpanelen van elk zo'n 28 kilogram.
TVA De vrijwilligers plaatsen 480 parketpanelen van elk zo'n 28 kilogram.

Zweten

De vaste ploeg vrijwilligers vindt de nieuwe vloer een grote verbetering. “Vroeger moesten we op de sportvloer matten van zowat 200 kilogram per stuk uitrollen en opbergen. Dat was nogal zweten, zeg. Echt een hels karwei”, weten vrijwilligers Patrick Jansen en Patrick Lagrou. “De nieuwe panelen zijn een flink stuk lichter. In zowat anderhalf uur tot twee uur kunnen ze worden weggenomen of teruggelegd. En achteraf worden we op een drankje getrakteerd, hé”, knipoogt de bende. De nieuwe vloer moet er liggen tegen 5 januari. Twee dagen later neemt Oostende het in de Champions League op tegen het Italiaanse Dinamo Basket Sassari. De verlichting wordt nadien aangepakt.

Speciaal

“Voor mij is dit ook een mooi moment”, voegt schepen Anseeuw eraan toe. “Ik was zelf nog als vrijwilliger aan de slag bij BCO en veegde mee de vloeren in zowel de Mr. V-Arena als in de Versluys Dôme. Dat ik nu mee mag beslissen over deze nieuwe vloer, maakt het extra speciaal. Let wel: het is niet de bedoeling dat hier nu een pak meer evenementen worden georganiseerd, waardoor de medewerkers om de haverklap de vloer moeten wegnemen. Deze investering was gewoonweg broodnodig.” Marie De Clerck, general manager van BC Oostende, pikt in: “Het bestuur, de staff en spelers zijn de cvba bijzonder dankbaar voor de investering in de infrastructuur. Hierdoor kunnen we blijven focussen op groei, talentontwikkeling en sportieve successen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.