Nieuwe brunchbar en conceptstore Kabine opent straks op Oosteroever

Eliza De Waele van KABINE werkt samen met Sébastien Renier en Egbert Meseure voor de brunchbar op de Oosteroever
rv Eliza De Waele van KABINE werkt samen met Sébastien Renier en Egbert Meseure voor de brunchbar op de Oosteroever
Kabine opent op dinsdag 23 juli op de Oosteroever de deuren. Kabine is een ‘family concept store’ én een brunchbar. De brunchbar heet ‘C’ en wordt dé nieuwe stek voor ontbijt, lunch en koffie in de Fortstraat.

Het nieuwe stadsdeel op de Oosteroever blijft zich ontwikkelen. Na Ristorante Marina en een interieurzaak opent in het project van Groep Versluys nu ook een nieuwe conceptstore met bijhorende brunchbar. Kabine heeft al een winkel in Koksijde en opent een tweede vestiging met brunchbar C. Bij Kabine kan je terecht voor geboortelijsten, interieuraccessoires en cadeautjes. De winkel focust vooral op Europese merken. Elke winkel beschikt ook over een men’s corner, een hoek uitsluitend gewijd aan mannen. Je vindt er niet alleen cadeaus, maar ook een tv met sportzender en flipperkast. De Brunchbar zal uitgebaat worden door Sébastien Renier (25) en Egbert Meseure (25). Je zal de twee steeds in een open keuken aan het werk kunnen zien. 

Verhuisd van Kopenhagen

Sébastien en Egbert leerden elkaar kennen op hotelschool Spermalie in Brugge. Allebei hebben ze een passie en goesting voor horeca en ondernemen. Terwijl Sébastien aan de slag ging in eigen land en vooral ervaring opdeed op vlak van ondernemen, trok Egbert naar Londen en Kopenhagen. Hij werkte er in tal van sterrenrestaurants en hotels en deed ook ervaring op als bartender en barista. Het duo broedde al even op het idee om te starten met een eigen verhaal. Toen hen het voorstel werd gedaan om de brunchbar bij Kabine uit te baten, twijfelden ze niet.  Egbert verhuisde van Kopenhagen terug naar België, terwijl Sébastien zijn job opgaf om zich volledig te kunnen gooien op C.

Bedoeling is dat je in C kan ontbijten tot diep in de namiddag, lunchen tot in de vooravond en ‘s avonds ook af en toe ook kan sippen van klassieke cocktails en een diner. Het duo zal de taken van barista en chef verdelen. “We zijn in beide aspecten thuis en willen dan ook graag allebei alles onder de knie hebben. Dat houdt het voor de klant én onszelf vooral geweldig boeiend”, klinkt het bij de heren. Uiteraard is er ook koffie. “We gaan voor Deense, geroosterde koffie rechtstreeks van Coffee Collective. Daarmee wordt C de eersteBelgische zaak die met de Deense koffiebranderij in zee gaat.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.