Nieuw seizoen van ‘Repair Café’ in ontmoetingscentra op gang getrapt

Schepen Maxim Donck en centrumleider Debbie Degrieck stellen een nieuw seizoen van het Repair Café voor.
TVA Schepen Maxim Donck en centrumleider Debbie Degrieck stellen een nieuw seizoen van het Repair Café voor.
Voor de vierde keer is een nieuw seizoen van het ‘Repair Café’ uit de startblokken geschoten. Op de maandelijkse gratis bijeenkomst herstellen vrijwilligers en eigenaars samen spullen. Elke maand houdt het café halt in een ander ontmoetingscentrum. De eerste editie van het nieuwe seizoen vond zaterdag plaats in ‘t Viooltje. 

Een twintigtal vaste vrijwilligers staat in voor de bezetting van diverse posten en disciplines. “Zij bezitten over een dosis knowhow van onschatbare waarde”, zeggen schepen Maxim Donck (N-VA) en centrumleider Debbie Degrieck. “Hoe we te werk gaan? Bijvoorbeeld: een man drinkt graag een kopje koffie gemaakt van vers gemalen koffiebonen. Maar op een dag werkt zijn koffiemolen niet meer. De man komt langs op het ‘Repair Café’ en bij binnenkomst wordt gevraagd wat precies gerepareerd moet worden. De bezoeker ontvangt een volgnummer voor elektro en wacht vervolgens zijn beurt af. In tussentijd kan hij iets drinken. De vrijwillige hersteller bekijkt samen met meneer wat het probleem precies is en samen zoeken ze naar een oplossing. Het doel is dat de bezoeker huiswaarts keert met een herstelde koffiemolen.” 

Elke maand 50 tot 60 bezoekers

Op de eerste dag kwamen mensen af met bijvoorbeeld computers, strijkijzers, grasmaaiers, heggenscharen en messen om te slijpen. Je kan er ook je fiets laten nakijken. “Het Repair Café is ondertussen een bekend begrip geworden in Oostende en ontvangt maandelijks tussen de 50 en 60 bezoekers”, maken Donck en Degrieck zich sterk. Zien we de bevoegde schepen straks ook als hersteller aan het werk? “Da’s een goeie vraag", schiet Maxim Donck in een lach. “Zo handig ben ik niet, hoor. Ik ben al blij dat ik een lamp kan indraaien.” 

Het volgende Repair Café vindt plaats op zaterdag 9 november in De Boeie (Kerkstraat 35), op zaterdag 14 december in De Ballon (Mansveldstraat 9) en op zaterdag 11 januari 2020 in Oud Hospitaal (Amsterdamstraat 61), telkens van 13.30 tot 17 uur. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.