Net op warmste dag ooit moet politie hond bevrijden uit snikhete wagen: “Hond verkeerde in levensgevaar”

Beeld ter illustratie
Shutterstock Beeld ter illustratie
De politie van Oostende heeft gisteren - op de warmste dag ooit in ons land - een hond moeten bevrijden uit een snikhete geparkeerde wagen langs de Albert I-Promenade. Het dier verkeerde in levensgevaar en kon maar net op tijd gered worden. 

De politie merkte het beest even na 20 uur op. “Onze diensten waren genoodzaakt om het raam van een geparkeerd voertuig Kia Sportage in te slaan om een hond te redden”, bevestigt commissaris Kris Allary. 

De 52-jarige eigenaar uit Hoei had het dier achtergelaten in de gesloten wagen. Met buitentemperaturen tot 35 graden liep de temperatuur in het voertuig zeer snel op. “De hond verkeerde in levensgevaar toen we het uit de wagen haalden”, aldus Allary. “Na het uithalen werd de hond afgekoeld door een natte doek op de buik te plaatsen en de poten te overgieten met koud water. Tevens werd er een pot met water aan de hond gegeven dewelke hij onmiddellijk heeft uitgedronken.” 

De agenten stelden ook prompt een proces-verbaal op, de eigenaar mag zich aan een fikse boete verwachten. 
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emilie Herssens

  Mooi werk, politie Oostende!!

 • Etienne De Kesel

  De boete kan niet hoog genoeg zijn

 • Joan Lute

  Vroege en late ingekorte wandelingen in de schaduw zijn een must voor de veiligheid van je hond. En je kan hem verkoelen door met een nat koud washandje over de buik te wrijven. Verder meermaals per dag zijn drinkbakje verversen en dan komt het wel ik. Ik vind dat deze nalatige onverantwoordelijke baasjes verplicht op een assiel taakstraffen moeten hun uitvoeren

 • Herman Van Gent

  Mensen die niet weten of het besef hebben van dieren , zelf eens opsluiten in een over van 60 C eens zien wat ze dan zeggen ?

 • Rayan El Arami

  Hopelijk krijgt die dierenbeul zijn hond niet terug en zoekt men voor die arme sukkelaar een goede thuis. Dergelijke idioten zou men voor poging tot moord moeten veroordelen.