Net op warmste dag ooit moet politie hond bevrijden uit snikhete wagen: “Hond verkeerde in levensgevaar”

Beeld ter illustratie
Shutterstock Beeld ter illustratie
De politie van Oostende heeft gisteren - op de warmste dag ooit in ons land - een hond moeten bevrijden uit een snikhete geparkeerde wagen langs de Albert I-Promenade. Het dier verkeerde in levensgevaar en kon maar net op tijd gered worden. 

De politie merkte het beest even na 20 uur op. “Onze diensten waren genoodzaakt om het raam van een geparkeerd voertuig Kia Sportage in te slaan om een hond te redden”, bevestigt commissaris Kris Allary. 

De 52-jarige eigenaar uit Hoei had het dier achtergelaten in de gesloten wagen. Met buitentemperaturen tot 35 graden liep de temperatuur in het voertuig zeer snel op. “De hond verkeerde in levensgevaar toen we het uit de wagen haalden”, aldus Allary. “Na het uithalen werd de hond afgekoeld door een natte doek op de buik te plaatsen en de poten te overgieten met koud water. Tevens werd er een pot met water aan de hond gegeven dewelke hij onmiddellijk heeft uitgedronken.” 

De agenten stelden ook prompt een proces-verbaal op, de eigenaar mag zich aan een fikse boete verwachten. 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emilie Herssens

  Mooi werk, politie Oostende!!

 • Etienne De Kesel

  De boete kan niet hoog genoeg zijn

 • Joan Lute

  Vroege en late ingekorte wandelingen in de schaduw zijn een must voor de veiligheid van je hond. En je kan hem verkoelen door met een nat koud washandje over de buik te wrijven. Verder meermaals per dag zijn drinkbakje verversen en dan komt het wel ik. Ik vind dat deze nalatige onverantwoordelijke baasjes verplicht op een assiel taakstraffen moeten hun uitvoeren

 • Rayan El Arami

  Hopelijk krijgt die dierenbeul zijn hond niet terug en zoekt men voor die arme sukkelaar een goede thuis. Dergelijke idioten zou men voor poging tot moord moeten veroordelen.

 • Bea Van Goethem

  Verre van goed te praten, toch enige opmerking: als alleenstaande ga ik samen met mijn hond op vakantie met de auto. Ik word telkens geconfronteerd met problemen. Onderweg ergens gaan plassen... hond mag niet binnen. Op vakantieadres inkopen doen, hond mag niet binnen. Het is telkens zoeken naar supermarkt met ondergrondse garage waar mijn hond met vier openstaande ruiten en twee opengeklapte achterruitjes even in de auto kan blijven en hopen dat het niet te lang duurt aan de kassa. Best lastig!