Motorrijder (53) zwaargewond na botsing tegen signalisatie van wegenwerken

Tijdens het ongeval was de Zandvoordestraat volledig afgesloten
Bart Boterman Tijdens het ongeval was de Zandvoordestraat volledig afgesloten
In de Zanvoordestraat in Oostende is donderdagavond iets voor middernacht een motorrijder zwaargewond geraakt nadat hij tegen de signalisatie van wegenwerken reed. Zijn toestand zag er eerst erg slecht uit, maar hij was snel niet meer in levensgevaar. Hij legde een positieve ademtest af.

De man, een 53-jarige Oostendenaar, reed met zijn motorfiets in de richting van Oostende en had de tijdelijke signalisatie ter hoogte van de Klokhofstraat niet gezien. Er staan verkeerslichten en het verkeer moet er over één rijstrook. “Het slachtoffer bleef roerloos liggen en initieel zag het ongeval er zeer ernstig uit. Tijdens het ingrijpen van de hulpdiensten kwam het slachtoffer wel bij bewustzijn”, zegt commissaris Kris Allary van de Lokale Politie Oostende. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht en liep onder meer een sleutelbeenbreuk, hersenschudding en verschillende ribbreuken op. De man blies in het ziekenhuis nog positief tijdens een ademtest. De politie laat weten dat zijn rijbewijs voor 15 dagen is ingetrokken.  Tijdens het incident was de Zandvoordestraat volledig afgesloten. Rond 1 uur was de baan opnieuw vrij.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.