Mooie optredens in het verschiet voor Oostendse metalband ‘Mother’ na succesvolle shows in Engeland

Met Mother brengen Toon en Tuur Soete en Lynn Claus loeiharde metal.
Tony Fenn James Met Mother brengen Toon en Tuur Soete en Lynn Claus loeiharde metal.
Na twee ferm gesmaakte optredens in het Engelse Londen en Bristol, maakt metalband ‘Mother’ zich op voor enkele belangrijke shows dichter bij huis. Te beginnen met de Gentse Feesten donderdagavond en later in augustus de Paulusfeesten in hun thuisstad.

“They were utterly mesmerising from beginning to end.” Betoverend van begin tot eind, zo schreef de Britse muziekwebsite The Soundshark over Oostendenaars Toon en Tuur Soete en Lynn ClausOnlangs traden ze op in clubs The Underworld in Camden en The Old England in Bristol. Beide clubs staan erom bekend om talentvolle groepen in het zwaardere werk een duw in de rug te geven. 

“We speelden er samen met Kowloon Walled City, Town Portal en Wren”, vertellen Toon, Tuur en Lynn. “Het werd een mooie ervaring. Na enkele gratis try-outs op eigen bodem, kocht het Britse publiek tickets om onder meer ons aan het werk te zien. Voor ons is het nu belangrijk om contacten met muziekclubs, bands en concertpromotors op te bouwen.” 

Mother brengt niet zomaar metal, maar zogenaamde blackgaze, post-black metal en post-metal. Opvallend is dat ze daarbij één lang nummer spelen van 45 minuten. De band werkt voorzichtig aan een eerste release, maar focust zich nu eerst op enkele belangrijke optredens. 

Donderdagavond om 22 uur staan ze tijdens de Gentse Feesten in de club Kinky Star. Op 13 augustus palmen ze de Oostendse Paulusfeesten in en op 24 augustus volgt het Ichtegemse Plectrumfestival. Al deze optredens zijn gratis. Wie de review van The Soundshark dus in het echt wil aftoetsen, neemt er maar beter een kalender bij.

Met Mother brengen Toon en Tuur Soete en Lynn Claus loeiharde metal.
Tony Fenn James Met Mother brengen Toon en Tuur Soete en Lynn Claus loeiharde metal.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.