Monica Bellucci komt naar Filmfestival Oostende

Topactrice te gast op première van nieuwste film ‘Spider in the Web’

photo_news
Monica Bellucci komt naar Oostende om haar nieuwste film ‘Spider in the Web’ in wereldpremière voor te stellen op Filmfestival Oostende. Speciaal voor de Italiaanse actrice wordt een gala-avond georganiseerd in het Kursaal van Oostende.

De dertiende editie van Filmfestival Oostende staat helemaal in het teken van Leading Ladies onder impuls van Master Lynn Van Royen. Het festival pakt daarom uit met een leading lady in de filmwereld, Monica Bellucci. In de jaren 90 was de actrice vooral bekend in Italië en Frankrijk, maar sinds 2000 speelde ze ook rollen in Amerikaanse films. Ze was onder meer te zien in de Matrix-saga (Matrix Reloaded en Matrix Revolutions) en in 2004 vertolkte ze de rol van Maria Magdalena in Mel Gibsons The Passion of the Christ. Ze komt op zaterdag 7 september naar Oostende voor de wereldpremière van Spider in the Web. Bellucci’s naam wordt vereeuwigd op de Walk of Fame op de zeedijk van Oostende. Eerder werden hier al wereldsterren als Pierce Brosnan, Rupert Everett, Jean-Claude Van Damme, Adrian Brody, Jane Birkin, Sofie Gråbøl en Évelyne Brochu vereeuwigd na hun bezoek aan Oostende. 

Gala-avond

Om deze grande dame van de cinema waardig te ontvangen, zal de première van de film gepaard gaan met een heuse gala-avond in Kursaal Oostende. Na de sterlegging op de zeedijk ontvangt FFO Monica Bellucci op de rode loper, in het gezelschap van regisseur Eran Riklis en Peeters, Hilde Van Mieghem en Luk Wyns. Deze Vlaamse acteurs spelen ook mee in de film. De film speelt zich grotendeels in Vlaanderen af en veel scènes werden in Antwerpen opgenomen.

Monica Belluci
rv Monica Belluci

Verhaal

Spider in the Web vertelt het verhaal van Mossad spion Adereth die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Een poging om zijn verleden af te schudden biedt zich aan wanneer Adereth een link naar de onderwereld van chemische wapenverkoop aan het Midden Oosten ontdekt. Zijn doelwit, de raadselachtige Angela, zijn oversten die zijn methoden in vraag stellen en de jonge Mossad agent Daniel in zijn kielzog, vertroebelen zijn missie. Adereth komt terecht in een web van verraad en bedrog. Na de première in Oostende zal de film wereldwijd worden uitgebracht in de zalen door Universal, onder meer in Amerika, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Israël, het Midden-Oosten en China.

Ticketverkoop gestart

De ticketverkoop start vandaag.  De drempel voor de gala-avond wordt traditiegetrouw laag gehouden. Een ticket voor de filmvertoning kost slechts 15 euro. Voor een vipticket, inclusief receptie in aanwezigheid van de Vlaamse cast, betaal je 59,50 euro. Alle info vind je op http://www.filmfestivaloostende.be.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koenraad Verstraeten

    Een zéér mooie vrouw, bedoelt Daniel in feite! Zeker niet allen daarheen! Ah, neen ; dan is ze voor mij alleen! :)

  • daniel daue

    Heb ik altijd een mooie vrouw gevonden